Naminiai žagarėliai

Ingridientai:

Tešlai

250 gramų miltų,
50 gramų sviesto,
3 kiaušinių tryniai,
100 mililitrai grietinės,
šaukštelis degtinės,
šaukstelis cukraus,
žiupsnelis druskos

Virimui

500 gramų riebalų (aliejaus) ir šaukštas degtinės

Puošimui

cukraus pudra

Gaminimas

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir išminkykite, kočiokite kočelu vis užlenkdami tol, kol bus matyti daug smulkių burbuliukų. Išminkytą teslą apdengti drėgnu skudureliu, kad nedžiūtų, ir įdėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.

Iškočiokite nedideliais gabalais, juos supjaustykite 2 - 3 centimetrų storio ir 7 - 10 centimetrų ilgio juostelėmis. Viduryje įpjaukite ir pernerkite per kilputę. Į riebalus prieš užverdant, t.y. į šaltus įpilti šaukštą degtinės (tam, kad žagarėliai keptų ir neprisigertų aliejaus), tik JOKIU BŪDU NEPILKIT Į VERDANTĮ ALIEJŲ - sudeginsit ir save ir namus.

Pavartytkite šakute ar kiaurasamčiu, kai gražiai pagels išimkite, ataušusius pabarstykite cukraus pudra, geriau gausiau, nes pati tesla nėra saldi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Asta 2010-11-07 04:45:48
tikras sudas, geriau negamonkit viskas atsidure siuksliu dezej