Cezario salotos

Ingridientai:

1 galvutės traškių Iceberg (aisbergo) salotų,
2 skiltelių česnako,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 riekių forminio batono,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukšto Vorčesterio padažo (parduodamas parduotuvėse prie sojos padažų),

2 vieną minutę virtų kiaušinių,
4 šaukštų tarkuoto Parmezano sūrio,
druskos, pipirų

Gaminimas

Susmulkinkite česnaką, užpilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir palikite pastovėti 3-4 val. Aliejų nupilkite.

4 šaukštuose česnakinio aliejaus pakepkite batoną, prieš tai supjaustę jį 0,5-1 centimetro dydžio kubeliais, kol batonas pagels. Iškepusį batoną suberkite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Likusį česnakinį aliejų pagardinkite druska, pipirais, supilkite Vorčesterio padažą, citrinų sultis ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir užpilą mikseryje išplakite iki vientisos masės arba gerai ištrinkite šakute.

Salotas suplėšykite rankomis stambiais gabalais. Ant salotų užpilkite pusę užpilo, sudėkite pusę kiekio sūrio ir kepto batono kubelių, išmaišykite.

Patiekite salotinėje, prieš tai pabarstę likusiu sūriu, batono kubeliais ir užpylę likusiu užpilu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Migle 2010-12-04 23:12:53
ziaurei geras receptelis ,gavosi tokios salotytes kokiu butent ir norejau :))