Populiariausi receptai

Čia rasi atrinktus populiariausius receptus, kuriuos mūsų lankytojai dažniausiai peržiūri ir naudoja. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/populiariausi/2

Puslapiai: 1 2 3 4

Chašlama

Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo, dugną dėti pomidorus ant viršaus supjaustytą mėsą, svogūną, įpilti vandens, kad apsemtų, sudėti prieskonius, druską ir virti ant lėtos laužo ugnies uždengtą, kol mėsa nersis nuo kaulu - apie 3-4 valandas. Patartina i..

Recepto vertinimas: 3

Salotos su "Fetos" sūriu

Agurką supjaustome griežinėliais, juos perpjauname dar pusiau. Sūrį ir papriką supjaustome juostelėmis. Viską sudėję į lėkštę užpilame padažu...

Recepto vertinimas: 4

Picos pagrindas / padas (plonapadė)

Mieles sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, po to užpilti šiltu pienu. Kiaušinį išplakti su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir 2 arbatiniais šaukšteliais druskos. Supilti mieles į kiaušinį, išplakti ir idėti 4 šaukštus aliejaus, viska išmaišyti ir sudėti m..

Recepto vertinimas: 4

Margučiai dažyti svogūnų lukštais

Tai mano vienas mėgstamiausių marginimo būdų. Kelios savaitės prieš velykas pradedu rinkti svogūnų lukštus. Sušlapintą kiaušinį vynioju į lukštus ir apvynuoju skudurėliu bei aprišu siūlais. Prie kiaušinio prilipdžius kokį žalumyną , išsispaus piešinėlis. Galima p..

Recepto vertinimas: 4

Itališka pica

Tai mano vienas mėgstamiausių marginimo būdų. Kelios savaitės prieš velykas pradedu rinkti svogūnų lukštus. Sušlapintą kiaušinį vynioju į lukštus ir apvynuoju skudurėliu bei aprišu siūlais. Prie kiaušinio prilipdžius kokį žalumyną , išsispaus piešinėlis. Galima p..

Recepto vertinimas: 4

Cezario salotos

Susmulkinkite česnaką, užpilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir palikite pastovėti 3-4 val. Aliejų nupilkite. 4 šaukštuose česnakinio aliejaus pakepkite batoną, prieš tai supjaustę jį 0,5-1 centimetro dydžio kubeliais, kol batonas pagels. Iškepusį batoną suberkite a..

Recepto vertinimas: 4

Šimtalapis

Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Karštas šokoladas

Juodą ir pienišką šokoladą susmulkinti į gabalėlius, sudėti į nedidelį metalinį dubenėlį, tirpinti ant nedidelės ugnies. Kai pasidarys labai tiršta šokolado masė - įpilti pieno (jei norima saldžiau - cukraus) ir maišyti 1 - 2 minutes. Štai ir gardus, karštas šokoladas.&#..

Recepto vertinimas: 3

Karaimų kibinai

Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gaba..

Recepto vertinimas: 4

Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis

Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais. Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrum..

Recepto vertinimas: 4

Rauginti agurkai

Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9 - 12 centimetrų ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai. Visai netinka rauginimui geltoni agurkai. Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vanden..

Recepto vertinimas: 3

Tortas tiramisu

Išplakti trynius su cukrumi iki baltumo. Atsargiai įmaišyti sūrį (varškės masę) po vieną šaukštą. Atskirame inde išplakti baltymus iki putų. Viską atsargiai išmaišome. Pusę sausainių išmirkyti kavos likeryje. Sausainius išdėlioti formoje. Ant sausainių padengti pus..

Recepto vertinimas: 3

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Trupininis pyragas

Riebalais ištepti 26 centimetrų skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir sudėti tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Keletą šaukštų mi..

Recepto vertinimas: 4

Sviestiniai sausainiai

Sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Įmušti kiaušinius ir po truputį įmaišyti miltus. Kai tešla bus pakankamai kieta, įminkyti likusius miltus. Įpilti truputį pieno. Tešlą kočioti iki peilio nugarėlės storio ir išspausti norimas forma..

Recepto vertinimas: 3

Kiaulienos šnicelis su plutele

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Plonai išmuštą mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Mėsos gabaliukus iš abiejų pusių įspaukite į tarkuotą fermentinį sūrį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite šnicelius dvi minutes iš vienos ir iš kitos pusių. Išėmus mė..

Recepto vertinimas: 2

Pomidorų sriuba

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame. Supjaustome kubeliais. Svogūną ir česnaką susmulkiname ir beriame į įkaitintą aliejų, tada suberiame pomidorus ir supilame pomidorų padažą (galima ir aštrų). Pamaišant troškiname ant silpnos ugnies. Dar galima pabarstyti drusk..

Recepto vertinimas: 4

Krabų lazdelės alaus tešloje

Krabų lazdeles atšildome. Iš alaus, kiaušinių, miltų, prieskonių užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Kiekviena krabų lazdelę panardiname į tešlą , apvoliojame tešloje ir dedame į įkaitintą keptuvę kepti. Apkepame iš abiejų pusių . Kepame kol gražiai apskrunda.&..

Recepto vertinimas: 4

Sluoksniuota mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vi..

Recepto vertinimas: 2

Marinuoti agurkai (skanūs)

Agurkus nuplauti į stiklainį sudėti visus prieskonius tada talpiai sudėti agurkus. Pirmiausia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti (jei 3 litrų stiklainiai - 25-30 minučių). Po to nupilti, sudėti druską, cukrų ir prieš užvirimą - actą. Užvirti ir užpilti ant agurkų. Užda..

Recepto vertinimas: 3

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

Kokteilis "Sex on the beach"

Į kokteilių plaktuvą įdėkite tris gabalėlius ledo, įpilkite 50 mililitrų degtinės, 25 mililitrus persikų likerio, 150 mililitrų apelsinų sulčių. Išplakite. Į aukštą taurę pridėkite ledukų ir supilkite plaktuvo turinį. Įlašinkite grenadinų sirupo ir papuoškite taurės ..

Recepto vertinimas: 4

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti (kubeliais, skiltelėmis, nesvarbu). Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Tada sudėti į puodą, pridėti prieskonių, žalumos, išmaišyti ir palikti 12 - 15 valandų (rekomenduojama palikti nakčiai). Reikėtų laikas nuo laiko pamaišyti.&#..

Recepto vertinimas: 3

Mišrainė žiemai Adžika

Viską nuplovus sumalti mėsmale ir virti 1 valandą ant silpnos ugnies. Baigiant virti įpilti 1 stiklinę cukraus, 2 šaukštus druskos ir kai užvirs pridėti 200 gramų česnakų, 1 stiklinę 9% acto, 1 stiklinę aliejaus. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pavirti. Dėti į stik..

Recepto vertinimas: 3

Puslapiai: 1 2 3 4