25 rezultatų ieškant "tuomet"

Konservuoti žirneliai

Išvirkite marinatą iš nurodytų prieskonių. Išgliaudykite žirnelius, nuplaukite ir sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį, pavirkite 15 min. Tada išgriebtus žirnelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Tuomet uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykit..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Nicos triušis

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti jame triušieną, kol ši gražiai apskrus. Tuomet mėsą išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Pridėti česnaką ir sutrintus pomidorus, prieš tai išėmus iš jų sėklas. Įpilti vyną. Viską troškinti 1..

Recepto vertinimas: 0

Tuno salotos

Jei žuvis šviežia, užpilti ją aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir 10 minutes kepti karštoje orkaitėje, tuomet atšaldyti ir supjaustyti. Konservuotas pupeles, alyvuoges, svogūnus sumaišyti ir užpilti 0,25 stiklinės padažo, o žaliąsias pupeles - atskirai 1 šaukštu padažo.&..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių ir kiaulienos plovas (Dianos)

Išvirti ryžius taip, kad būtų birūs (dėti tik užvirus vandeniui ir verdant galima įpilti truputį aliejaus). Į keptuvę supjaustyti mėsą kubeliais ir pakepinti aliejuje. Į keptuvę taip pat sudėti tarkuotą morką, pjaustytą svogūną ir česnaką. Viską pakepinti, kol mėsa iškeps..

Recepto vertinimas: 3

Kokosinės krevetės su mangų padažu

Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvolioki..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai su karamelizuotais svogūnais

Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite mi..

Recepto vertinimas: 0

Kepta antis su apelsinų padažu

Druską, pipirus ir kmynus pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir sutrinkite. Antį nuplaukite šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimkite riebalus. įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu ir palikite nakčiai uždengtą. Susmulkinkite imbierus, česnakus, su..

Recepto vertinimas: 2

Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Didel..

Recepto vertinimas: 0

Artišokų salotos su parmezano sūriu

Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu..

Recepto vertinimas: 0

Traškios salotos su lašinukais, avokadu ir riešutais

Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies išlydykite sviestą ir apie 5 min. pakepinkite lašinukus, kol paruduos. Mediniu šaukštu išimkite paskrudusius lašinukus ir suberkite juos ant virtuvinių servetėlių. Leiskite atvėsti. Pakepinkite keptuvėje duoną (apie 3min.), kol gražiai ir iš..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kumpiu ir gorgonzola

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu

Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Datulių ir graikiškų riešutų pyragas

Iki 180°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Tuo metu keptuvėje 4-5 min. patroškinkite datules su apelsino sultimis, kol susigers skystis. Tuomet suberkite ir išmaišykite apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną. Stačiakampio formos kepimo skardos dugną ištepkite sviestu. Įklokite..

Recepto vertinimas: 5

Šimtalapis

Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

OBUOLIŲ PYRAGAS TATIN

Keptuveje istirpiname sviesta, suberiame cukru ir pakepiname iki auksines spalvos. Tuomet i keptuve sudedame nuvalytus ir puselemis supjaustytus obuolius. Apkepame, kol susidaro karamele. Tuomet obuolius sudedame i teflonine forma, uzklojame sluoksniuota tesla ir kepame orkaiteje 170 C 15 min. Atves..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Parauginti saldžiarūgščiai patisonai

Jaunus 3-5 cm skersmens patisonus nuplauti, sudeti i inda sluoksniuojant su prieskoniais. Saltame vandenyje istirpinti druska ir cukru, uzpilti ant patisonu ir paslegti. Laikyti kambario temperaturoje, kol pavirsiuje atsiras putu, o surymas pasidarys drumzlinas. Tuomet patisonus perdeti i paruostus ..

Recepto vertinimas: 5

Bulvinės saulėgrąžos pomidorų tyrėje

Pomidorus sumalti arba susmulkinti plakikliu ir perkosti per tinkleli, kad atsiskirtu seklos. Perkostas pomidoru sultis virti ant nedideles ugnies, kol isgaruos 1/3 skyscio. Tuomet sudeti nurodytus prieskonius bei acta. Bulviniu saulegrazu stiebagumbius plikyti verdanciame vandenyje 4-5 min. Tuomet ..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė II

Rojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskociu, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, uzpilti karstu vandeniu ir letai virti 5 min. Tuomet juos atvesinti saltu vandeniu.Is recepte nurodytu produktu isvirti sirupa, sudeti gvazdikelius. I karsta sirupa sudeti blansiruotus obuoliukus ir laikyti jame 9-10..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai ''Šokoladiniai rateliai''

Is sviesto, kiausinio, cukraus ir miltu uzminkome tesla. Ja 1 val. laikome saltai. Tuomet iskociojame 0,5 mm storio laksta ir formuojame ziedo formos sausainius. Kepame 150-170 C temperaturos orkaiteje.Iskepusius sausainius atvesiname. Puodelyje istirpiname sokolada su pienu. Jo pripildome sausainiu..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su apelsininiu kremu

Teslai sviesta sutarkuojame burokine trintuve ir sumaisome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tesla 1 vai. paliekame saltai. Tuomet iskociojame ir ispjauname 8-10 lakstu ir iskepame 170-200 C temperaturoje. Is likusios teslos pjaunant lakstus iskepame kepinius trupiniams.Kremui puodelyje ar k..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai "Šokoladiniai rateliai"

Iš sviesto, kiaušinio, cukraus ir miltų užminkome tešlą. Ją 1 val. laikome šaltai. Tuomet iškočiojame 0,5 mm storio lakštą ir formuojame žiedo formos sausainius. Kepame 150-170 C temperatūros orkaitėje.Iškepusius sausainius atvėsiname. Puodelyje ištirpiname šokoladą su pienu. Jo ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su apelsininiu kremu

Tešlai sviestą sutarkuojame burokine trintuve ir sumaišome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tešlą 1 vai. paliekame šaltai. Tuomet iškočiojame ir išpjauname 8-10 lakštų ir iškepame 170-200 C temperatūroje. Iš likusios tešlos pjaunant lakštus iškepame kepinius trupiniams.Krem..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: tuomet