Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis

Ingridientai:
4 porcijoms:

3 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės bulvės;
3 artišokai;
2 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės morkos;
150 g šviežių ar sušaldytų žirnelių;
125 g supjaustyto kubeliais švelnaus sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
6 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. kaparėlių;
Sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Gaminimas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Dideliame puode su pasūdytu vandeniu išvirkite artišokus, morkas ir žirnelius, kol suminkštės (5-7 min.). Atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.

Į didelę salotinę sudėkite bulves, artišokus, morkas, žirnelius, ant viršaus- sūrį ir apibarstykite druska bei pipirais. Švelniai išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, tuomet apibarstykite petražolėmis, kaparėliais ir alyvuogėmis ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!