Tuno salotos

Ingridientai:
400 g tuno (šviežaus arba konservuoto),
dėžutė konservuotų pupelių,
0,5 stiklinės supjaustytų alyvuogių (be kauliukų),
0,25 stiklinės susmulkintų svogūnų,
250 g konservuotų žaliųjų pupelių,
salotų lapų,
2 plonais griežinėliais supjaustyti pomidorai,
2 šaukštai susmulkintų petražolių,
2 skiltelės česnako,
0,5 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukšteliai aliejaus,
druskos,
pipirų.

Padažui:
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukšto druskos,
0,25 šaukšto maltų juodųjų pipirų,
0,5 šaukšto žalumynų (baziliko),
skiltelė česnako,
0,25 stiklinės vyno acto.
Gaminimas
Jei žuvis šviežia, užpilti ją aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir 10 minutes kepti karštoje orkaitėje, tuomet atšaldyti ir supjaustyti.

Konservuotas pupeles, alyvuoges, svogūnus sumaišyti ir užpilti 0,25 stiklinės padažo, o žaliąsias pupeles - atskirai 1 šaukštu padažo.

Salotų lapus išdėlioti ant lėkštės, užilti juos 3 šaukštais padažo, tuomet sudėti tuno gabaliukus, po to žaliąsias pupeles ir konservuotas pupeles su alyvuogėmis bei pomidorais. Sumaišyti susmulkintas petražoles, trintą česnaką ir tarkuotą citrinos žievelę.

Apibarstyti šiuo mišiniu salotas bei užpilti jas likusiu padažu. Salotas galima papuošti plonai supjaustytais ridikėliais ar smulkiai sukapotais kiaušiniais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!