Burgundiškoji jautiena su grybais

Ingridientai:
700 g jautienos,
100 g taukų,
50 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
60 g svogūnų,
100 g pievagrybių,
šaukštas miltų,
3 stiklinės raudono vyno,
3 stiklinės vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
2 žiupsneliai pipirų,
žalumynų,
pomidorų padažo,
šaukštas smulkintų petražolių,
skiltelė česnako.
Gaminimas
Supjaustytą nedideliais gabaliukais mėsą apkepinti kiaulių taukuose (tam naudoti puodą su storu dugnu), tuomet įdėti svogūnų galvas (jei smulkios - nepjaustyti, jei stambesnės - padalinti į keturias dalis). Kai jos suminkštės, įberti miltus. Kai šie pagels, įdėti sutrintą česnaką ir viską užpilti vynu (arba vynu, per pusę skiestu vandeniu), supilti pomidorų padažą, druską, pipirus, žalumynus ir sudėti apkepintus mėsos griežinėlius. Puodą uždengti ir troškinti 2,5 val. Tuomet pridėti smulkiai pjaustytus pievagrybius, nusemti riebalus ir troškinti dar 15 minučių. Prieš patiekiant pabarstyti krapais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!