Datulių ir graikiškų riešutų pyragas

Ingridientai:
6 porcijoms:

225 g susmulkintų džiovintų datulių;
1 apelsino sultys ir smulkiai sutarkuota žievelė;
115 g sutrupintų graikiškų riešutų;
½ arb. š. malto cinamono;
85 g ištirpinto sviesto;
500 g šaldytos (arba šviežios) bemielės sluoksniuotos tešlos (3 lakštai);
1 arb. š. sezamo sėklų;
145 g skysto medaus;
½ citrinos sultys.
Gaminimas
Iki 180°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Tuo metu keptuvėje 4-5 min. patroškinkite datules su apelsino sultimis, kol susigers skystis. Tuomet suberkite ir išmaišykite apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną.

Stačiakampio formos kepimo skardos dugną ištepkite sviestu. Įklokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, ant jo sudėkite pusę datulių mišinio. Tuomet užklokite antru tešlos lakštu, sudėkite ant viršaus likusias datules ir užklokite paskutiniu lakštu. Šiek tiek apspauskite kraštus, apibarstykite sezamo sėklomis ir kepkite apie 30 min., kol gražiai pagels. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150°C ir kepkite dar 30-40 min.

Atskirame inde 10-15 min. ant lėtos ugnies pakaitinkite medų su citrinos sultimis ir 200 ml vandens, kol skysčio kiekis sumažės perpus. Tuomet 20 min. palikite atvėsti. Užpilkite ant pyrago ir prieš supjaustydami dar palaikykite šaltai vieną valandą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!