Daržovių suflė

Ingridientai:
300 ml pieno,
300 g špinatų,
125 g saldžiųjų raudonųjų pipirų,
125 g svogūnų,
125 g baklažanų,
125 g aguročių,
175 g pomidorų,
100 ml balto vyno,
75 g sūrio,
50 g miltų,
65 g sviesto,
60 ml aliejaus,
30 ml pomidorų padažo,
6 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymo),
šaukštas susmulkintų čiobrelių,
2 skiltelės česnako,
2 lauro lapeliai,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą.

Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius raudonuosius pipirus, mažais kubeliais supjaustyti svogūnus, baklažanus ir agurotį. Nuo pomidorų nuimti plėvelę (prieš tai juos aplieti verdančiu vandeniu ir minutei įmerkti į šaltą vandenį) ir smulkiai supjaustyti. Špinatų lapus 1 minutę pamirkyti gerai pasūdytame verdančiame vandenyje, ištraukti kiaurasamčiu ir tuoj pat įmerkti į šaltą vandenį, kad šie atgautų žalią spalvą. Tuomet išdžiovinti ir smulkiai supjaustyti (galima naudoti ir šaldytus špinatus, prieš tai juos atšildžius ir padžiovinus sietelyje).

Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnus, špinatus su kitais žalumynais ir česnaku, pridėti pipirus, baklažanus ir aguročius. Kepti ant stiprios ugnies 5 minutes.

Įpilti pomidorų padažo, vyno ir sudėti suspjaustytus pomidorus, viską užvirti ir patroškinti, kol didesnė skysčio dalis išgaruos. Nuėmus nuo ugnies pabarstyti druska, pipirais ir atšaldyti.

Padažui: giliame puode ištirpinti likusį sviestą, įberti miltus ir 1 minutę juos kepinti nuolat maišant. Nedidelėmis porcijomis į miltus supilti pieną, kiekvieną kartą gerai išmaišant, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėti špinatus ir atšadyti. Pridėti kiaušinių trynius ir likusį sūrį (dar 2 šaukštus palikti papuošimui), pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

Daržoves sudėti į paruoštą indą. Išplakti iki putų kiaušinių baltymus, įpilti juos į sūrio ir špinatų masę, išmaišyti. Gautu padažu užpilti daržoves, apibarstyti likusiu sūriu ir 2 val. palikti šaltai. Tuomet 1 val. kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol patiekalas gražiai apskrus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!