Gaivus šilauogių pyragas (Skirmantės) (foto)

Ingridientai:
Pagrindui:
350 g miltų;
1-2 š. cukraus;
1 a.š. druskos;
200 g minkšto sviesto;
60-120 ml šalto vandens.

Įdarui:
4 puodeliai šilauogių;
100-150 g cukraus;
2 š. kukurūzų krakmolo;
2 š. citrinos sulčių.
Gaminimas
Į minkštą sviestą sudėti miltus su druska ir cukrumi. Trinti tarp pirštų kol neliks sausų miltų, tuomet supilti 60 ml vandens. Išminkyti, jeigu trūksta, dar įpilti truputį vandens. Tešlą padaliname į dvi dalis, sudedame į plastikinius maišelius ir paliekame 1 val šaldytuve.

Vieną dalį tešlos iškočioti ir iškloti 23 cm skersmens formą, o iš kitos pusės, iškočiojus išspausti žvaigždutės. Viską vėl dedame į šaldytuvą 30 min.

Įdarui dideliame inde išmaišome cukrų, kukurūzų krakmolą ir citrinos sultis. Į mišinį supilti šilauoges ir atsargiai išmaišyti. Įdarą sudėti į tešla išklotą formą, apdėti žvaigždutėmis ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Prieš kepant viršų galima patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 180C ir dar kepti apie 30-40 min. Patiekti šaltą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!