25 rezultatų ieškant "sultiniu"

Veršienos kepsnys su daržovėmis

1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje. 2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Svieste troškintos morkos

Morkas nuvalykite, supjaustykite kubeliai ar griežinėliais, užpilkite sultiniu, pridėkite sviesto ir patroškinkite kol suminkštės. Miltus pakepinkite ant sviesto, sudėkite į indą, kuriame troškinasi morkos. Pagardinkite druska, cukrumi ir pavirkite. Patiekti galima prie žuvies patiekal..

Recepto vertinimas: 0

Grybų , mėsos ir ryžių apkepas

Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vi..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, troškinti su porais arba svogūnais

Nuvalytus ir nuplautus grybus supjaustyti gabalėliais, kotelius – plonais skridinėliais. Svogūnus arba porus supjaustyti strypeliais arba griežinėliais. Grybus, svogūnus arba porus gerai ištroškinti riebaluose. Troškinti ant mažos ugnies, kad neišgaruotų išsiskyrusios sultys. Miltus s..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti grybai su bulvėmis

Grybus ir svogūną sukapoti ir troškinti svieste, pridėjus prieskonių. Bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Išvirtas bulves sudėti į karščiui atsparų indą ir apdėjus grybais patroškinti kol bulvės įsigers grybų sultiniu. Patiekti lėkštėje papuošus pomidorų griežinėliais ..

Recepto vertinimas: 5

Nugarinės kepsnys

Nugarinę apibarstykite druska, pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje ant sviesto kol nugarinė pasidarys gražios aukso spalvos. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių apipildami ištekėjusiomis sultinis ir riebalais. Mėsą išimkite, o likusias sultis užvirinkite, įpilkite mėsos..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Svogūnus supjaustyti ir svieste kepti, kol pagels. Tada užberti miltų, sumaišyti ir dar pakepti. Užpilti karštu sultiniu, gerai išmaišyti. Jei sriuba per tiršta, ją dar praskiesti. Užvirinti ir virti 15 minučių. Įdėti druskos, pipirų, lauro lapelių. Batono riekutes supjaustyti ir i..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta lapinių garbanotojų kopūstų sriuba

Kopūstus, morkas, petražolės šaknį, bulves supjaustyti. Visas daržoves sudėjus į verdantį sultinį, išvirti. Išgriebus pertrinti per sietelį, praskiesti sultiniu ir vėl supilti į sriubą. Svieste pakepintus miltus atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą. Užvirinti. Užbalinti grieti..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos krūtinlnė, įdaryta grybais

Mėsą pasūdyti, įtrinti česnaku. Supjaustytus grybus ištroškinti riebaluose, praaušinti, įmaišyti petražolių lapelių, maltų džiūvėsėlių, prieskonių ir kiaušinį. Mėsą keliose vietose giliai įpjauti, ,,kišenėles" prikimšti grybų ir užsiūti. Iš pradžių apkepinti riebal..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos sūris

Pagaminti stiprų paukštienos sultinį, įpilti į rantuotą metalinę formą 2 cm storio sluoksniu ir palikti, kad gerai sustingtų. Ant drebučių padėti gražiai išpjaustytus virtų morkų, petražolių ir kiaušinių griežinėlius. Po to virtą arba keptą paukštieną, išėmus kaulus, du ..

Recepto vertinimas: 0

Lydekos vyniotinis

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu. Įdarui ..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Dilgėlių sriuba

Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir dėti į sriubą. Pavirti 5 minutes, įberti druskos, pipirų. Sutrinti...

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių su čiobreliais padažas

25g šaldytų uogų atlaidinkite ir sutrinkite blenderiu, dar suplakite su 25g jautienos sultiniu, 6g sojų padažu, 3g išspaustomis citrinų sunka. Pagardinkite 0,05g maltais juodais pipirais ir 0,01g džiovintais čiobreliais. Su patiekalais patiekite tik karštą. Padažą galite pasiruošti i..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir morkų sriuba

Susmulkintos daržovės ir svogūnas, užpylus truputį vandens ir uždengus puodą, troškinama, kol suminkštėja. Paskui pertrinamos pro kiaurasamtį. Kitame inde užkaičiamas perkoštas mėsos ar daržovių sultinys. Šaukštas sviesto pakepinamas su šaukštu miltų ir praskiedžiamas su..

Recepto vertinimas: 0

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Virtinukai su žalios mėsos įdaru (koldūnai)

Iš miltų, sūdyto vandens ir kiaušinio užminkoma nekieta tešla ir palaikoma 20—30 min. Tada dar kartą labai gerai išminkoma. Įdarui mėsa be plėvių ir gyslų ir svogūnas sumalama mėsmale. Lajus labai smulkiai supjaustomas, sudedamas į mėsą, įberiama druskos, trintų mairūnų..

Recepto vertinimas: 0

Liežuvio drebučiai

Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai. 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu. Į formą, kurioje gaminsime drebu..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos vyniotinis drebučiuose

Želatiną išbrinkinti mažame kiekyje šalto vandens, po to maišyti karštame sultinyje, kol galutinai ištirps. Į sultinį sudėti prieskonius, daržoves. Formelėje išdėlioti vištienos vyniotinio gabalėlius, užpilti sultiniu su daržovėmis, pastatyti šaltai, kad sustingtų. Drebučiam..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su rūkyta lašiša

Nuvalyti ir supjaustyti kubeliai bulves, svogūną, porą, morką. Daržoves apkepinti sviese, pasūdyti, suberti pipirus, užpilti sultiniu ir apie 20 min virti ant mažos ugnies. Daržoves su sultiniu suplakti maišikliu ar pertrinti per sietelį. Rūgštynes su grietinėle irgi suplakti. Šią ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos sriuba

Virti ryžiai turi būti birūs. Liesą kiaulienos dalį supjaustyti kubeliais ir pakepinti iki gelsvumo kartu su svogūnu, pjaustytu plonomis riekelėmis. Morką, ropę, porą, bulves supjaustyti, įdėti baziliko, mairūno ir raudonėlio, pakepinti, aplieti sultiniu arba vandeniu, įdėti nulupt..

Recepto vertinimas: 5

Anties šlaunelės su keptais obuoliais

Bulves su lupenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą. Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais, sudėti prie šla..

Recepto vertinimas: 1

Bulvių sriuba su pievagrybiais

Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti verdančiu sultiniu, įdėti lauro lapą, kvapiųjų pipirų ir virti 10 min. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Ištirpinti sviestą keptuvėje ir pakepinti smulkintą svogūną. Tada sudėti grybus ir kepti da..

Recepto vertinimas: 0

FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA

Paprikos kotas ispjaunamas ir pasalinamos seklos. Ryziai isverdami. Mesa sumaisoma su virtais ryziais, paskaninama pipirais, lauro lapais, mesos prieskoniu misiniu, pagal skoni idedama druskos. Paruosta mase sukemsama i paprikos vidu. Morka sutarkuojama burokine tarka, svogunas supjaustomas kubeliai..

Recepto vertinimas: 4

Troškintas karpis su grybais ir agurkais

Paruosta karpi supjaustome gabalais, pabarstome druska ir pipirais, apkepame svieste, sudedame i troskintuva. Keptuveje pakepame griezineliais supjaustytus svogunus, griezineliais supjaustytus agurkus ir nuvalytus baravykus, paskaniname prieskoniais. Kepame ant silpnos ugnies, daznai pamaisome. (Jei..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sultiniu