Paukštienos sūris


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.0,5 kg virtos vištienos, kalakutienos, triušienos ar kurapkos mėsos,
2.200 g sviesto,
3.100 g olandiško ar kitokio sūrio,
pipirų, druskos.
4.1 virta morka,
5.1 kietai virtas kiaušinis,
6.2 - 3 stiklinės sultinio drebučiams,
salierų lapelių.
Gaminimas:
Pagaminti stiprų paukštienos sultinį, įpilti į rantuotą metalinę formą 2 cm storio sluoksniu ir palikti, kad gerai sustingtų. Ant drebučių padėti gražiai išpjaustytus virtų morkų, petražolių ir kiaušinių griežinėlius.
Po to virtą arba keptą paukštieną, išėmus kaulus, du kartus permalti, sudėti į dubenį, gerai ištrinti, pridėti druskos bei maltų pipirų ir truputį atskiesti sultiniu. Sviestą atskirai ištrinti iki baltumo, į jį sudėti mėsos masę, tarkuotа sūrį, gerai išsukti ir padaryti pusrutulį, kurį įdėti į formą ant drebučių ir užpilti atšalusiu, bet dar nesustingusiu drebučių sultiniu, kad apsemtų. Kai mėsos sūris atšals ir drebučiai sustings, formą trumpam laikui pamerkti į karštą vandenį ir išversti į negilią lėkštę. Aplink puošti salotų lapais ir sviestinėmis rožytėmis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!