25 rezultatų ieškant "stiprios"

Apelsininė kava

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Triufeliai iš šokolado

Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, supilti į ataušusią kavą. Paskui pilame grietinėlę, įlašiname romo esencijos, įpilame brendžio ar įmaišome kokoso drožlių. Masę valandai įdedame į šaldytuvą. Paskui i..

Recepto vertinimas: 3

Bordžio kava

Karštas šokoladas sumaišomas su karšta kava, išpilstoma į keturis šiltus puodelius. Ant viršaus dedama plaktos grietinėlės ir apibarstoma tarkuota apelsino žievele. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis tortas su graikiškais riešutais

Ištirpinti sviestą,200g šokolado smulkiai supjaustyti ir suberti į sviestą(šokoladas turi ištirpti).Kremą nukelti nuo ugnies.Šokolado masę paskaninti druska ir cukrumi.Kai cukrus ištirps,įmušti kiaušinius,gerai išsukti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į šokolado ..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena, troškinta kavos padaže

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją maždaug 20 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Apibarstyti druska ir prieskoniais. Kartu pakepinti miltus, supjaustytus svogūnus ir česnaką. Paskui supilti kavą, vandenį, vyną ir uždengus troškinti ant mažos ug..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir mėsos troškinys su kava

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2 cm kubeliais, apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose ir apibarstyti druska. Kartu pakepinti žiedais supjaustytus svogūnus, supilti kavą. Troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti pusiau arba į keturias dalis perpjauta..

Recepto vertinimas: 0

Paprasto paruošimo omletas

Kiaušinius išplakame dubenėlyje kartu su pipirais ir druska. Sviestą arba aliejų pašildome keptuvėje, supilame į išplaktus kiaušinius ir dar paplakame. Į įkaitintą keptuvę (išpylę riebalus keptuvės neplauname) supilame kiaušinius, 3-4 min. laikome ant stiprios ugnies, kol omleto ..

Recepto vertinimas: 3

Kavos ir šokolado pudingas

1. Pieną ir grietinėlę supilame į puodą, įberiame truputį druskos ir užverdame. Sudedame sutrupintą šokoladą, ištirpiname. 2. Kavą sumaišome su cukrumi, cinamonu ir krakmolu, suberiame į dar karštą pieno bei grietinėlės masę ir maišydami užverdame. 3. Keturias formele..

Recepto vertinimas: 0

Kapučino želė

1. Įpylę į puodą ketvirtadalį kavos, brinkiname želatiną. Paskui įpilame dar ketvirtadalį kavos ir suberiame cukrų. Palengva kaitiname, nuolat maišydami, kol želatina visškai ištirpsta. 2. Puodą nukaičiame ir paliekame atvėsti. Likusią kavą sumaišome su likeriu. Perpilame ..

Recepto vertinimas: 0

Sultinys

Mėsa nuplaunama, sukapojama į 3—4 dalis, užpilama šaltu vandeniu ir verdama ant stiprios ugnies. Prieš pradedant virti nugraibstomos putos. Užvirus puodas nudengiamas, sudedamos pakepintos daržovės, truputis druskos ir verdama 3—4 val. ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugraibstant put..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Veršienos kepenys

Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržove..

Recepto vertinimas: 2

Jautienos kepsnys su pipirais

Nuo mėsos nupjauti visus riebalus, įtrinti pipirais ir druska. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų su sviestu ir apkepinti mėsą ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tuomet ugnį sumažinti ir kepti mėsą iš abiejų pusių dar 5 minutes. Iškeptą mėsą įdėti į karštą pusdubenį. ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų nuga

Bendra nugos masė -500 g. Visus išvardytus produktus sudėkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės. ..

Recepto vertinimas: 3

Baltasis arba spalvotasis glajus

Persijotą cukraus pudrą (kad nebūtų gumulėlių) sukite su kiaušinių baltymais (vandeniu ar kt. priedais), kol masė taps vientisa. Pagardinkite trupučiu citrinų sulčių bei aromatine esencija. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau skysčio ar citrinų sulčių, jei per skystas, ..

Recepto vertinimas: 4

Kava su amareto likeriu

Į stiprią kavą įpilti 2 valgomuosius šaukštus amareto likerio ir pieno su puta. Papuošti migdolų drožlėmis. Patiekti su migdolų skonio sausainiais. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinė kava

Stiprią kavą sumaišyti su tokiu pačiu kiekiu karšto šokolado, jeigu mėgstate saldžiai, įberti cukraus. Įpilti plaktos grietinėlės ir papuošti šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

DESERTINĖS KRIAUŠĖS

Kava sumaisyti su cukrumi ir uzvirinti. Ideti vaniles gabaleli ir virti dar 5 minutes. Kriauses nuplauti, nulupti, taciau palikti kotelius. Kitoje puseje nei kotelis atpjauti maza griezineli kriauses, kad galimetu ja pastatyti, ir atsargiai isimti seklas. Kriauses pastatyti i puoda, uzpilti kavos si..

Recepto vertinimas: 0

JAZMINŲ ŠERBETAS

Metos lapelius sutrinti su cukraus pudra. Supilti perkosta arbata ir maisyti, kol cukrus istirps. Supilti citrinos ir apelsinu sultis. Atsaldyti.Misini per kostuveli supilti i plokscia metalini dubeni ir saldyti 2 valandas. Poto viska sudeti i nedideli inda ir isplakti elektriniu maisykliu. Vel supi..

Recepto vertinimas: 0

ARBATINIS PYRAGAS

Soda sudedame i uogiene, ismaisome ir 5 min. paliekame. Paskui i uogiene supilame arbata,alieju, cukru, druska, miltus. Viska labai gerai ismaisome. Forma istepame sviestu ir pabarstome dziuveseliais. Supilame tesla ir kepame orkaiteje 200C temperaturoje...

Recepto vertinimas: 4

Kiaušininisgėrimas "Eg-nog"

Trynius issukame su medumi. Arbata sumaisome su cukrumi ir tryniu mase. Supilame obuoliu ir citrinu sultis. Gerima patiekiame aukstose stiklinese taurese su siaudeliais. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis pyragas su mėtų glajumi

Šokoladą pamažu ištirpiname vandens vonelėje. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šokoladą pamažu įmaišome į sviesto masę. Tada įmaišome išplakta kiaušinį. Miltus išsijojame su soda. Į tešlą sudedame maždaug 1/2 miltų, išmaišome. Po to įmaišome grietinę, v..

Recepto vertinimas: 5

Šokoladiniai putėsiai

Ištirpinkite šokoladą, kavą (kartu su SPLENDA granulėmis) ir sviestą ant silpnos ugnies karščiui atspariame inde, įstatytame į verdantį vandenį. Leiskite truputį atvėsti.Sudėkite vieną po kito trynius, reikia visą laiką maišyti,kol masė taps vientisa.Išplakite baltymus iki stand..

Recepto vertinimas: 0

TIRAMISU

1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.3. pusę biskvitinių s..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: stiprios