25 rezultatų ieškant "stiprios"

Kalakuto šlaunelės(krūtinėlė ) kepti su obuoliais ir slyvomis savo sultyse

• Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje(geriausiai –citrinos rūgštimi). • Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu) , kambario temperatūroje palaikom bent 3 va..

Recepto vertinimas: 4

Krekeriai

Skustas bulves pjaustome 3-4 cm storio griežinėliais.Kepame dalimis - pirmiausiai ant silpnos ugnies aliejuje, paskui antrą sykį - vėl aliejuje, bet ant stiprios liepsnos.Bulvės išsipučia, pasidaro sausoa ir lengvos, rusvo atspalvio.Kai iškepa, pasūdome. ..

Recepto vertinimas: 0

Kavos padaže troškinta jautiena

Mėsą supjaustyti ir pakepinti. Tada apibarstyti druska, pipirais, kartu pakepti miltus, svogūnus, česnaką. Paskui supilti kavą, vandenį, vyną ir viską patroškinti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Tikras itališkas Tiramisu

Kiaušinius gerai nupluname su šiltu vandeniu ir muilu (aš taip darau, kadangi kiaušiniai bus naudojami nevirti). Maskaponę sumaišome su kiaušiniais, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį. Ta..

Recepto vertinimas: 4

Jazmino ryžiai su kokosu ir cukrumi

Ryžius gerai perplaukite vandeniu, nuvarvinkite. Sudėkite ryžius, supilkite kokoso pieną, vandenį, suberkite cukrų ir druską į puodą su sandariu dangčiu ir uždėkite ant stiprios ugnies. Ryžiams užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite ant labai silpnos ugnies 10-12 min., kol suvirs visa..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininė kava

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas obuolių punšas

Paruošti stiprią arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti ..

Recepto vertinimas: 0

Razinų padažas

Riebalus ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, apibarstyti miltais, ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Įpilti sultinio arba daržovių nuoviro, pridėti prieskonių ir užvirinti. Tada sudėti nuplautas ir apsausintas razinas, įpilti vyno ir kaitinti, bet neužvirti, kol išbrinks raz..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas

Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. ..

Recepto vertinimas: 1

Obuolienė

Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias ..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ IR KIVIŲ DŽEMAS

Nuvalytus ir nuplautus agrastus sumalti mėsmale per stambų sietelį. Kivi nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, viską sudėti į vieną indą, suberti cukrų ir virti dvi minutes ant stiprios ugnies. Įpilti romo. Išvirusį džemą pilti į stiklainius ir uždaryti. ..

Recepto vertinimas: 4

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepenys

Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržove..

Recepto vertinimas: 2

Veršienos eskalopai su sūriu

Sviestą ištirpinti ir pakepinti jame eskalopus. Sūrį susmulkinti šakute, į gautą masę po truputį supilti grietinę, pipirus ir išmaišyti. Eskalopus įdėti į pusdubenį ir laikyti šiltai. Keturis riešutus atidėti, likusius sumalti. Į kaistuvą įpilti konjaką, sumaišyti su sv..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su pipirais

Nuo mėsos nupjauti visus riebalus, įtrinti pipirais ir druska. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų su sviestu ir apkepinti mėsą ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tuomet ugnį sumažinti ir kepti mėsą iš abiejų pusių dar 5 minutes. Iškeptą mėsą įdėti į karštą pusdubenį. ..

Recepto vertinimas: 0

Egzotiška vaisių sriuba

Ananasą nulupti, supjaustyti kvadratėliais. Granatą perlaužti ir išimti sėklas, morką nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūnų laiškus supjaustyti plonais skridinukais. Visas daržoves suberti į įkaitintą sultinį, pavirti ant stiprios ugnies apie 1 min. Suberti granato ..

Recepto vertinimas: 0

Tradiciniai afganiški porų koldūnai

Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus. Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; ki..

Recepto vertinimas: 0

Indiškos baklažanų salotos

Baklažanus paskrudinkite ant stiprios ugnies, pamerkite į šaltą vandenį. Nulupkite. Sutrin kite grūstuvėlyje drauge su nuluptais susmulkintais svogūnais. Įberkite druskos, pipirų, supilkite citrinos sultis. ..

Recepto vertinimas: 0

Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neu..

Recepto vertinimas: 0

Vokiška džiovintų slyvų sriuba

Miežines kruopas supilkite į šaltą vandenį ir pakaitinkite ant stiprios ugnies, paskui valandą virkite ant mažos ignies. Po 20 minučių sudėkite mirkytas slyvas, įberkite žiupsnį druskos, supilkite cukrų. Sviestas dadamas tirkiant sriubą į stalą. ..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų sirupas

Prinokusius vaisius nuplauti, nusausinti, sudeti i uogienems virti skirta dubeni ir maigyti medine mentele. Palikti para stoveti. Po to atskirti sultis, pripilti vandens, cukraus ir virti iki galo ant stiprios ugnies. Supilstyti karsta i sausus indelius ir tuoj pat sandariai uzdaryti...

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis punšas

Sviezias apelsino ir citrinos sultis sumaisome su cukrumi ir silta juodaja arbata. Atvesiname, supilame roma. I taures pilame arbatos su sultimis ir romu dedame ledo, uzpilame vyno...

Recepto vertinimas: 1

Kavos kokteilis

Viska, isskyrus, cinamona suplakti, supilti i taure ir virsu pabarstyti cinamonu...

Recepto vertinimas: 5

Arbatos kokteilis

Viska sumaisyti ir papuosti citrinos zievele...

Recepto vertinimas: 1

TIRAMISU

1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.3. pusę biskvitinių s..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: stiprios