25 rezultatų ieškant "stiprios"

Menkė su grietine

Kvadratais supjaustyti filė (apie 5 cm). Iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais. Smulkiai supjaustyti svogūnus. Puode ištirpdyti sviestą, apkepinti svogūnus, kad suminkštėtų. Sudėti žuvį ir apkepinti ant stiprios ugnies. Žuvį ištraukti ir uždengti (palikti šiltai). Į svogū..

Recepto vertinimas: 5

Apelsininė kava

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta kavos padaže

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją maždaug 20 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Apibarstyti druska ir prieskoniais. Kartu pakepinti miltus, supjaustytus svogūnus ir česnaką. Paskui supilti kavą, vandenį, vyną ir uždengus troškinti ant mažos ug..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir mėsos troškinys su kava

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2 cm kubeliais, apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose ir apibarstyti druska. Kartu pakepinti žiedais supjaustytus svogūnus, supilti kavą. Troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti pusiau arba į keturias dalis perpjauta..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos griežinėliai, troškinti kavoje

Mėsą supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais, išmušti, iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, apibarstyti druska. Kartu su mėsa pakepinti supjaustytus svogūnus, tada įpilti vandens, kavos ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, supilti..

Recepto vertinimas: 5

Lašiša su pikantišku padažu

Morkas ir cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis. Nupjovus duonos plutelę, apkepinkite riekeles ir kiekvieną perpjaukite skersai. Išėmus kaulus, žuvį supjaustykite į 4 - 6 dalis. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, sudėkite citriną, sultinio kubelį. Virkite 5 minutes. Įdėju..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušininė arbata

Baltymą trynius ir citrinos sultis išplakti iki stangrumo. Į jas supilti arbatą ir vėl plakti iki stangrumo. Po to išpilstyti į pašildytus puodelius ir tuoj pat patiekti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Sultinys

Mėsa nuplaunama, sukapojama į 3—4 dalis, užpilama šaltu vandeniu ir verdama ant stiprios ugnies. Prieš pradedant virti nugraibstomos putos. Užvirus puodas nudengiamas, sudedamos pakepintos daržovės, truputis druskos ir verdama 3—4 val. ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugraibstant put..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Aukštaitiškas medaus tortas

Į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri. Tada suberiami miltai, parūgštintame vandenyje ištirpyta soda, prieskoniai ir užminkoma tešla. Ji padalijama į 4 lygias dalis. Iš ..

Recepto vertinimas: 4

Grybai vyne su grietine

Sviestą ištirpinti keptuvėje ir apkepinti jame grybus. Įpilti vyną ir 2 minutes palaikyti ant stiprios ugnies. Tuomet ugnį sumažinti, pridėti druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų, išmaišyti, pridėti grietinę ir sūrį. Virti ant silpnos ugnies, dažnai maišant, kol sutirštės. P..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingi pievagrybiai

Lašinius, svogūnus ir morkas supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti, pridėti sviesto ir 3 minutes troškinti uždengtame inde ant stiprios ugnies. Nuplauti pievagrybius, supjaustyti alyvuoges. Sumaišyti visus komponentus, įberti druskos ir pipirų, uždengti ir troškinti ant vidutinio s..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepenys

Nuvalytas daržoves supjaustyti ir 15 minučių paskrudinti ant silpnos ugnies svieste (30 g). Nuo kepenų pašalinti plėveles, kepenis tampriai susukti, apvynioti siūlais ir kepinti aliejuje ant stiprios ugnies kol paskrus. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant keptuvės dugno išdėlioti daržove..

Recepto vertinimas: 2

Jautienos kepsnys su pipirais

Nuo mėsos nupjauti visus riebalus, įtrinti pipirais ir druska. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų su sviestu ir apkepinti mėsą ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tuomet ugnį sumažinti ir kepti mėsą iš abiejų pusių dar 5 minutes. Iškeptą mėsą įdėti į karštą pusdubenį. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinė kava

Stiprią kavą sumaišyti su tokiu pačiu kiekiu karšto šokolado, jeigu mėgstate saldžiai, įberti cukraus. Įpilti plaktos grietinėlės ir papuošti šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

Snieguolės kava

Sumaišykite 2 puodelius stiprios juodos kavos, 2 puodelius karšto juodojo šokolado, 100 ml brendžio ir išpilstykite į 4 puodelius. Į kiekvieną įdėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir apibarstykite tarkuotu šokoladu. ..

Recepto vertinimas: 0

Arbatinis pyragas

Sodą sudedame į uogienę, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui supilame arbatą, aliejų, cukrų, druską ir miltus. Viską labai gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje ork..

Recepto vertinimas: 3

Arbatos kokteilis

Užplikytą arbatą nukošiame ir atvėsiname. Supilame mėtų likerį ir apelsinų sultis. Įdedame ledo gabaliukų ir viską gerai sumaišome. Patiekiame aukštoje stiklinėje, puošiame plonai pjaustyta citrinos žievele. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušininisgėrimas "Eg-nog"

Trynius issukame su medumi. Arbata sumaisome su cukrumi ir tryniu mase. Supilame obuoliu ir citrinu sultis. Gerima patiekiame aukstose stiklinese taurese su siaudeliais. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 4

Kava su ledais II

Kava kartu su saldzia grietinele ir cukrumi suplakama mikseryje, mase ispilstoma i keturias pailgas stiklines. Padedama i saldytuva atsalti. I kiekviena stikline dedama po gabaleli vaniliniu ledu ir patiekiama su kokteiliu siaudeliu. (Diana)..

Recepto vertinimas: 0

ARBATINIS KREMAS

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, ipilame stiprios arbatzoliu arbatos, is pieno ir krakmolo isvirto kisieliaus, romo ir ismaisome. Supilame isplaktus kiausinio baltymus bei plakta grietinele ir viska gerai ismaisome. Krema ispilstome i taures ir atsaldome...

Recepto vertinimas: 0

Daržovių troškinys su avižomis

Ikaitine puode sviesta, suberkite smulkiai sukapota cesnaka ir pakepinkite. Nulupta ir smulkiai supjaustyta svoguna pakepinkite su cesnaku. Ziedinius kopustus, brokolius ir nuskustas morkas smulkiai supjaustykite, suberkite i svogunus bei cesnaka ir kartu pakepinkite. Apiberkite skaldytom avizom. Su..

Recepto vertinimas: 0

TIRAMISU

1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.3. pusę biskvitinių s..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ..

Recepto vertinimas: 3

Morenginis kavos pyragas

pirmiausia pasiruošiame morenginę masę - išplakame baltymus su cukraus pudra. Kad gautųsi gera tiršta bezė, reikia šviežių kiaušinių baltymų. Kad išsiplaktų lengvai, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite baltymus, kol pradės atsirasti putos, po to po truputį ebrkite cukraus pudr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: stiprios