TIRAMISU

Ingridientai:
6 porcijos
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių tryniai
10 valgomų šaukštų cukraus
4 valgomi šauštai amareto
2 puodeliai stiprios espreso kavos
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1 pokelis biskvitinių sausainių Sponge fingers
kakavos (be cukraus) apibarstymui
Gaminimas
1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.
2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.
3. pusę biskvitinių sausainių sudėti 2 eilutėmis (geriausia į uždengiamą plastmasinę dėžutę skirtą maisto produktams) sulaistyti atvėsusia espreso kava. aptepti maskarponės sūrio mase, likusius sausainius trumpam merkti į kavą ir dėti antrą sluoksnį ant, kurio užtepti likusią sūrio masę.
4. min 2 val. įdėti į šaldytuvą. valgyti šaltą. prieš patiekiant į stalą gausiai apibarstyti kakava (barstymui panaudokite arbatos tinklelį).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!