25 rezultatų ieškant "spalvos"

Grybų apkepas su grietinės padažu

Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės, pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušt..

Recepto vertinimas: 0

Stambiais gabalais troškinta aviena

Avieną įtrinkite druska, česnaku ir kepkite į kaitintuose riebaluose iki gražios gelsvos spalvos. Paskui avieną dėkite į troškinimo indą, sudėkite visus likusius produktus prieskonius ir troškinkite retkarčiais apversdami. Paskui mėsą, daržoves išimkite, mėsą supjaustykite griež..

Recepto vertinimas: 4

Avienos troškinys su daržovėmis

Mėsą sukapokite gabalėliais, pabarstykite pipirais, druska ir pakepinkite ant riebalų iki gražios geltonos spalvos. Po to mėsą dėkite į troškinimo indą, užpilkite pomidorų tyre, sultiniu ir troškinkite 30 – 40 minučių. Sudėkite pakepintus miltus, skiltelėmis supjaustytas bulves, ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų pyragas

1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos. 2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai išti..

Recepto vertinimas: 4

Krabų pyragėliai su aštriu pomidorų padažu

Vermišelius išvirkite, nuvarvinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, krabų mėsą, petražoles, papriką, parmezano sūrį, miltus, svogūnus ir pipirus. Įmuškite kiaušinius ir viską kruopščiai išmaišykite. Iš masės padarykite 12 paplotėlių, kuriuos šaldykite 30minučių...

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių gira

Duona supjaustykite riekelėmis ir išdžiovinkite iki auksinės, rudos spalvos. Išdžiovintą duoną užplikykite verdančiu vandeniu, sumaišykite su plautais vaisiais ir palaikykite 5 - 6 valandas, paskui skystį nusunkite ir girą perkoškite per tankų sietelį. Užpilkite medaus, cukraus, i..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis maskarponės pyragas

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo , įmaišykite vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Į šią masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir vėl plakite, kol gausite vientisą masę. Paruoštą tešlą iškrėskite į ..

Recepto vertinimas: 3

Grietinės padažas su svogūnais

Svogūnus smulkiai supiaustome ir kepiname svieste, kol suminkštėja, bet nepagelsta. Tada suberiame miltus ir dar pakepiname. Po to įpilame sultinio, įdedame pipirų, druskos ir paviriname 5 minutes. Jei labai sutirštėja, įpilame truputį sultinio. Supilame grietinę ir pakaitiname. Turėtu..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Auksinė karūna"

1. Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome. 2. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užša..

Recepto vertinimas: 0

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių sriuba

Morkas, burokėlį, petražolės šaknį sutarkuojame burokine tarka.Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname svieste, įberiame miltų, dar pakepiname, kol miltai pasidaro auksinės spalvos. Pakepintą svogūną sudedame į sutarkuotas daržoves, užpilame 1-1/2l. vandens, sudedame maltą mės..

Recepto vertinimas: 5

Troškintos veršelio kepenys

Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Gaivinantis tortas su migdolais (Ramunės)

Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Želė ruošiam, kaip nurodyta ant pakelio ir pradedam stingdinti (kad būtų tąsi). Į pusę litro verdančio vandens supilam didesnę pusę želatinos ir kondensuotą pieną. Likusią supilame per pusę į geltoną ir žalią želė. &..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis su česnakų įdaru

Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir pipirais. 4 skilteles česnako ir svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome ir kepiname šaukšte sviesto, kol tampa aukso spalvos. Atvėsiname, sumaišome su smulkiai supjaustytais žalumynais žalumynais ir sudedame ant mėsos. Padarome vyniotin..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su vištiena, sidru ir grybais

Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais, grybus - nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir 3 minutes patroškiname svogūnus. Sudedame vištieną, grybus ir viską pakepiname. Supilame sidrą, užverdame ir troškiname 5 minutes. S..

Recepto vertinimas: 0

Kumpio, sūrio ir vaisių pyragėliai (Ramunės)

Įdarui sumaišykite vaisius, kumpį, riešutus ir sūrį. Išimkite tešlos lakštus pagal nurodymus ant pakelio. Padėkite vieną lakštą į didelę kepimo skardą. Vienodu sluoksniu sudėkite įdarą, palikdami apie 2,5 cm nuo krašto. Patepkite kraštą pienu; uždenkite antruoju lakštu. Už..

Recepto vertinimas: 0

Auksinės keptos bulvytės

Bulves nuskuskite ir gerai nuplaukite. Supjaustykite šiaudeliais ar griežinėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, į jį suberkite prieskonius ir pakaitinkite 30-40 sekundžių. Suberkite supjaustytas bulves ir kepkite vartydami medine meltele kol gražiai apskrus. Gerai iškeptos bulvės bus..

Recepto vertinimas: 0

Punšo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Plakant suberti cukrų bei citrinos žievelę. Maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos ir po vieną sudėti trynius. ..

Recepto vertinimas: 0

Pangasijų suktinukai su ryžiais

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai, įtrinkite prieskonių mase, pagaminta iš austrių padažo, imbiero, citrinos sulčių, druskos ir cukraus. Apvoliokite sezamų sėklose ir valandai palikite, kad pasimarinuotų. Ryžius išvirkite, padėkite šiltai, kad neatau..

Recepto vertinimas: 3

Avienos troškinys su daržovėmis

Mėsą sukapokite gabalėliais, pabarstykite pipirais, druska ir pakepinkite ant riebalų iki gražios geltonos spalvos. Po to mėsą dėkite į troškinimo indą, užpilkite pomidorų tyre, sultiniu ir troškinkite 30-40 min. Sudėkite pakepintus miltus, skiltelėmis supjaustytas bulves, morkas, ..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu

Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su mor..

Recepto vertinimas: 0

FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)

Skrandis gerai isplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis uzplikomas verdanciu vandeniu ir greitai valoma vidine, grubleta puse, kol nusiims zalsvai rudos spalvos pleve. Skrandis turi buti visiskai baltas.Isverdamas sultinys is avienos kaulu. Skrandis dedamas i sultini ir verdamas 40-50 min. Morkos, s..

Recepto vertinimas: 0

KARAMĖLINIAI SAUSAINIUKAI

Cukru, grietinele, sviesta uzvirti, nuimti nuo ugnies. I gauta sirupa supilti miltus, gerai ismaisyti. Poto supilti kokoso drozles, ismaisyti.Saukstu deti ant kepimo popieriaus ar skardos ir kepti 125C teperaturoje kol karamelizuosis ir pasidarys gelsvos spalvos. Isimti ir atsaldyti...

Recepto vertinimas: 0

ALUJE TROŠKINTA ŽUVIS

Zuvies file supjaustome griezineliais, pabarstome druska, pipirais ir laikome 30 min. Prieskonines darzoves supjaustome griezineliais ir kepiname iki rusvos spalvos, i keptuve dedame zuvu gabalelius bei pakepintas darzoves, ipilame 1 sauksta alaus, supilame alieju, ispaudziame citrinu sulciu, suberi..

Recepto vertinimas: 0

Lazanijos suktinukai su sūrio padažu

Pirmiausia paruoskite lazanijos suktinuku idara - pakepinkite keptuveje farsa su smulkintais svogunais ir pagardinkite ji druska, pipirais. Pasiruoskite padaza. Pakaitinkite sviesta gilioje keptuveje, maisydami dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumazinkite ugni i..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: spalvos