Punšo tortas

Ingridientai:
Tešlai:

6 kiaušiniai;
240 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
120 g krakmolo;
120 g miltų;
1,5 nubraukto arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai patepti.

Įdarui:

3 apelsinai;
1 citrina;
3 valg. š. serbentų drebučių;
2 valg. š. romo.

Užpilui:

300 g cukraus pudros;
8 valg. š. raudonos spalvos likerio (pvz.: „Red Orange“);
1-2 valg. š. citrinų sulčių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Plakant suberti cukrų bei citrinos žievelę. Maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos ir po vieną sudėti trynius. Įmaišyti krakmolo, miltų bei kepimo miltelių mišinį. Tešlą supilti į 26 cm skersmens torto formą riebalais išteptu dugnu ir kepti 40-45 min. Iškepusį biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris sluoksnius.

Išspausti apelsinų ir citrinos sultis, supilti į didelį dubenėlį ir gerai išmaišyti su serbentų drebučiais bei romu. Vidurinį biskvito sluoksnį supjaustyti kubeliais, juos suberti į sulčių ir drebučių mišinį ir viską sumaišyti.

Pirmąjį biskvito sluoksnį dėti ant padėklo ir apjuosti torto formos kraštais. Ant jo paskirstyti paruoštą įdaro masę ir uždėti antrą biskvito sluoksnį. Tortą paslėgti lentele ir palaikyti per naktį, kad įsigertų skystis.

Kitą dieną nuimti torto formos kraštus. Rožiniam užpilui 250 g cukraus pudros sumaišyti su raudonu likeriu. Šiuo glajumi plonai aplieti tortą. Palaukti, kol glajus sustings. Likusią cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis ir iš šio baltos spalvos glajaus išlieti ornamentus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!