Irisų fondiu


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1/2 stiklinės rafinuoto cukraus pudros, 1/2 stiklinės demeraros cukraus, 1/2 stiklinės kondencuoto pieno, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, stiklinė riebios grietinėlės, vienu ar kitu metų laiku gaunamų vaisių
Gaminimas:

1. Cukraus pudrą ir demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondencuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa.
2. Kukurūzų krakmolo tyrelę, grietinėlę ir likusį kondensuotą pieną supilkite į cukrų prikaistuvyje, kurį pastatykite ant viryklės ir laikykite tol, kol atsiras tąsūs gumulai. Ant šiltos viryklės maišykite, kol gumulai ištirps. Fondiu turėtų būti tamsios karamelės spalvos.
3. Mišinį perpilkite į fondiu indą. Kuo dažniau maišykite, kad neprisviltų. Ištirpintus irisus tuojau pat duokite į stalą su šviežiais ant iešmo suvertais vaisiais. Irisų fondiu galite patiekti ir dubenyje, padėtame ant padėklo su ant iešmo suvertais vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!