11 rezultatų ieškant "serbentu"

Juodųjų serbentų ir kmynų kokteilis

Obuoli nuvalome, padaliname i tris dalis, isimame seklalizdzius ir verdame vyne 2 min. Isimame. Vistienos, sumaisytos su sviestu ir majonezu, pridedame i obuoliu vidu. Apdeliojame moliugu seklomis...

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų uogienė

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių lie..

Recepto vertinimas: 0

Serbentų gėrimas

Lygios dalys raudonųjų ir baltųjų serbentų sulčių sumaišoma su virintu ir atšaldytu vandeniu, suberiamas cukrus, išmaišoma, sumetami citrinos griežinėliai ir palaikoma 1—2 val. Vietoj citrinos galima dėti citrinos rūgšties ir citrinos žievelių. ..

Recepto vertinimas: 0

Serbentais įdarytos kriaušės

Kriaušes atsargiai nuplaukite, nusausinkite, viršūnėles ties koteliais nupjaukite. Peiliu atsargiai išskobkite minkštimą. Pašalinę sėklalizdžius, minkštimą susmulkinkite ie sukrėskite į plakimo indą. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis ir suplakite vientisą masę..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta raudonųjų serbentų padaže

Jautieną nuplauname, nusausiname, sujaustome griežinėliais ir apkepiname aliejuje. Po to apibarstome maltais pipirais, garstyčių milteliais, druska, įpilame karšto sultinio arba vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies. Miltus išplakame nedideliame vandens arba grietinėlės ..

Recepto vertinimas: 0

Gazuotas juodųjų serbentų kokteilis (Jūratės)

Į kokteilių plaktuvą sudėti ledus, supilti juodųjų serbentų sirupą, gazuotą mineralinį vandenį ir gerai išplakti. Kokteilį gerti tuojau pat. ..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų ledai

Uogas nuplauname, suberiame ant virtuvinio rankšluoščio, nusausiname. 6 šakeles padedame į šaldytuvą. Nuo ktų šakelių nuskabome uogas. Į sultis suberiame cukrų užviriname. Maišydami suberiame uogas. Sumažiname kaitrą ir pridengę verdame 5 minutes. Likusias sveikas uogas sumaigome ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės ir serbentų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros. Išplakti lydytą sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir druską. Po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti varškę, grietinėlę ir pudingo miltelius. Tešlą 1 cm storio sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi išklotos s..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su serbentų kremu

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius iki purios masės išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Plakant po vieną supilti 4 šaukštus karšto vandens. Ant trynių masės persijoti miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei kakavos milteli..

Recepto vertinimas: 0

Vitamininė juodųjų serbentų uogienė (Ramunės)

Vienam litrui maltų uogų imu 1,5 litro cukraus. Uogas nuplauname, nurenkame šakeles ir permalame su mėsmale. Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kokioms 6 valandoms, galima ir per naktį. Nepamirštame laikas nuo laiko pamaišyti. Uogienė išsilaiko iki 2 metų, tik atidarius ją..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus išti..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: serbentu