16 rezultatų ieškant "vakarienei"

Bulvių ir įdarytų pomidorų apkepas

Susmulkintą svogūną pakepinkite, sudėkite faršą, patroškinkite, sumaišykite su išminkyta bandele ir prieskoniais. Išgremžkite pomidorų vidų ir pridėkite įdaro. Nulupkite virtas bulves, supjaustykite kubeliais, apkepinkite svieste. Į skardą dėkite su žirneliais sumaišytas bulves,..

Recepto vertinimas: 2

Bulvių sriuba su grietine ir grybais

Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir katrų su susmulkintu svogūnu išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvalytus ir supjaustytus grybus patroškinkite su druska ir kmynais, grietinę sumaišykite su miltais ir supilkite į bulvių sriubą, įdėkite lauro lapą, o baigiant virti įmuškite ki..

Recepto vertinimas: 0

Tarkė arba Zacirka

Iš kiaušinių ir miltų suminkome kietą tešlą ir sutarkuojame stambia tarka. Į puodą supilame vandenį, pieną ir užverdame, kai užverda suberiame sutarkuotą tešlą. Truputį paviriname, pagal skonį pasūdome. Nukaitus įdedame sviesto. Ši sriuba dažniausiai val..

Recepto vertinimas: 2

Karšti sumuštiniai su grybai

Duonos riekes iš abiejų pusių apkepinti keptuvėje arba padžiovinti elektriniame kaitintuve, kol apsitrauks traškia plutele (vidus tųri likti minkštas). Ant kiekvienos riekės uždėti po kauburėlį keptų arba troškintų grybų su padažu. Grybų kauburėliuose šaukšto apačia padaryti ..

Recepto vertinimas: 0

Kūčių obuolių pyragas

Iš 1000g atlaidintos šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos iškočioju keturis 29x29 cm dydžio plonus lakštus. 600g obuolių nulupu, išpjaustau sėklalizdžius ir supjaustau labai plonomis skiltelėmis, juos atsargiai išmaišau su 100 cukraus ir 2g maltų cinamonų. Mažą 29x29 cm kepimo..

Recepto vertinimas: 0

Rūkytas ungurys

Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būd..

Recepto vertinimas: 1

Avižinė sriuba

Avižinės kruopos nuplaunamos, užpilamos vandeniu ir verdama, kol suminkštėja. Suvirus kruopoms, užbalinama pienu ir užvirinama. Paskaninama sviestu. Valgoma su duona, vakarienei. ..

Recepto vertinimas: 0

Leistinukų sriuba

Kiaušiniai gerai išplakami, plakant įmaišomi miltai ir įberiama druskos. Gauta tešla turėtų būti blynų tešlos tirštumo. Jei per tiršta, atskiedžiama pienu ar vandeniu. Vanduo su pienu užvirinamas, šaukštu suleidžiami pailgi kukuliukai. Išvirusi sriuba paskaninama sviestu. P..

Recepto vertinimas: 3

Kepti bulviniai varškėčiai

Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, į tarkinius sudedama ištrinta varškė, kiaušinis, pasūdoma ir gerai išminkoma. Paskui iš tos masės daromos nedidelės bandelės, dedamos į riebalais išteptą skardą, aptepamos išplaktu kiaušiniu ir kepamos nekarštoje orkaitėje, kol gražiai pagels..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas karštas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, kol pranyks miltų kvapas, pasūdoma. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių kapotinė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sukapojamos ar stambiai sutarkuojamos. Į puodą dedami riebalai, išlydomi, dedamos kapotos bulvės, miežinės kruopos; smulkiai supjaustytas svogūnas, pipirai, lauro lapeliai, pasūdoma ir išmaišoma. Dedama į krosnį ar orkaitę ir troškinama. Valgoma pusry..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai

Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas greitai sumaišoma, padaromi nedideli kukuliai, apvoliojami krakmolu ir sudedami į verdantį pasūdytą vandenį. 10—12 min pavirę, kai pakyla, išgriebiami kiaurasamči..

Recepto vertinimas: 3

Kakarikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma, išminkoma, iškočiojama ir krosnyje ar orkaitėje skardoje kepama sausai. Iškepus supjaustoma gabalais. Padažui aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos išbrinkti. Po to vanduo nupilamas, aguonos sutrinamos ar sum..

Recepto vertinimas: 0

Ruginė košė

Į pasūdytą verdantį vandenį maišant plona srovele suberiami persijoti ruginiai miltai ir vis maišant 10—15 min pavirinama. Paskaninama sviestu. Valgoma vakarienei su šviežiomis pasukomis arba su pienu. ..

Recepto vertinimas: 4

Skryliai su džiovintais grybais

Išverdami skryliai. Grybai išmirkomi, gerai nuplaunami (jeigu džiovinti pačios šeimininkės, galima neplauti) ir išverdami tame pačiame vandenyje, kuriame mirko. Išvirę grybai supjaustomi siauromis juostelėmis. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pagels, suberiami ..

Recepto vertinimas: 0

Angliškas pyragas vakarienei

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su likusiais produktais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Tešlą supilti į keturka..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: vakarienei