Tortas su serbentų kremu

Ingridientai:
Tešlai:

4 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
150 g miltų;
35 g krakmolo;
15 g kakavos miltelių;
½ nubraukto arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti;
Maltų džiūvėsėlių formai pabarstyti.

Kremui:

250 g juodųjų serbentų;
120 g cukraus;
50 g vanilinio pudingo miltelių;
150 g sviesto;
2 valg. š. citrinų sulčių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius iki purios masės išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Plakant po vieną supilti 4 šaukštus karšto vandens. Ant trynių masės persijoti miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei kakavos miltelių mišinį. Įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą supilti į riebalais išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą torto formą ir kepti orkaitėje apie 30 min.

Nuplauti ir nuo kekių nuskinti serbentų uogas. Jas užvirinti su 200 ml vandens bei cukrumi ir pertrinti. Pudingo miltelius sumaišyti su vandeniu ir įplakti į serbentų masę. Ją dar kartą užvirinti. Sviestą išsukti iki purumo. Po truputį sudėti atvėsusį serbentų kremą. Jį pagardinti citrinų sultimis ir plakti, kol masė pasidarys puri. Biskvitą padalinti į du sluoksnius. Ant apatinio sluoksnio užtepti trečdalį kremo. Uždėti antrą biskvito sluoksnį. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti nedidelėmis serbentų kekėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!