Manų - apelsinų apkepas

Ingridientai:
250 g manų kruopų,
2 stiklinės pieno,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
100 g razinų,
1/2 stiklinės medaus,
100 g pieninio šokolado,
16g vanilinio cukraus,
2 šaukštai sviesto,
apelsinas,
šaukštas vanilinio cukraus,
keli šaukštai serbentų sirupo.
Gaminimas
Manų kruopas užpilkite stikline pieno ir pusvalandį pabrinkykite. Maišydama supilkite likusį pieną ir toliau maišydama apie 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.

Į atvėsusią košę įmaišykite virš garų su cukrumi išplaktus kiaušinius, nuplautas ir nusausintas razinas, stambiai tarkuotą šokoladą (šaukštą palikite papuošimui) ir vanilinį cukrų. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir 15 minučių pašaukite į 180°C karštumo orkaitę.

Apelsiną nuplaukite, nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos nulupkite baltąją odelę ir supjaustykite gabalėliais.

Karštą apkepą apliekite serbentų sirupu. Tiekdama apdėkite apelsinų gabalėliais, apibarstykite vanili-niu cukrumi ir likusiu tarkuotu šokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!