23 rezultatų ieškant "morkomis"

Sojos plovas

Ryžius isvirti. Morkas supjaustyti kubeliais ir kepti aliejuje, po 10 min. sudėti susmulkintus svogūnus ir apkepinti kartu su morkomis. Sojos farsą atskirai isvirti daržovių sultinyje, nukosti ir sumaisyti su isvirtais ryžiais, morkomis ir svogūnais. Paskaninti prieskoniais, žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai aliejuje

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir ananasų keksas

Morkas sutarkuokite, išvirkite ir atšaldykite Ananasus supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su morkomis. Kiaušinius išplakit iki purumo. Plakant suberkite cukraus pudrą, supilkite tirpintą sviestą, mieles, cinamoną, kokoso drožles, miltus, kapotus riešutus ir morkas su ananasais. Te..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis drebučiuose

Žuvį išvalykite, išvirkite. Į gilų emaliuotą indą pilkite 0,5 cm žuvies drebučių ir leiskite jiems sutingti. Tada sudėkite susmulkintą žuvį, papuoškite žalumynais ir morkomis kiekvieną gabaliuką, citrinos riekutėmis. Viską užpilkite drebučiais ir leiskite vėl sustingti. Tada..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10—15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsiška sriuba su grybais ir morkomis

Išvirti mėsos sultinį. Grybus, morkas, svogūną, petražolę arba salierą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol suminkštės. Tada įberti miltų, sudėti supjaustytus skersai raumenų mėsos gabalėlius ir viską dar kiek patroškinti. Troškinį sudėti į sultinį, 10 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti liežuvio griežinėliai

Virtą liežuvį, nulupus odelę, supjaustyti įstrižai storesniais griežinėliais. Griežinėlius suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais ir kepti įkaitintame svieste, pasidarys gražios aukso spalvos.Keptą liežuvį išimti iš keptuvės, sudėti į lėkštę ir..

Recepto vertinimas: 5

Viščiukai, kepti tešloje

Viščiukus perpjauti pusiau, įtrinti duska ir citrinos sultimis. Vištą supjaustyti gabalais ir apvirti. Iš kiaušinių, pieno, sviesto ir miltų užmaišyti tešlą, pasūdyti, pagardinti muskato riešutu ar petražolių lapeliais. Vištienos gabalus pamerkti į tešlą ir kepti dideliame rieb..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su morkomis ir sūriu

Duona padžiovinama arba viena pusė apkepinama. Ant apkepintos pusės eilute dedamos sveikos arba išilgai į keturias dalis perpjautos virtos morkos. Trinti džiūvėsiai ir tarkuotas sūris pakaitinami ištirpintame svieste, paskui sudedami ant morkų. Sumuštiniai kelioms minutėms pastatomi į..

Recepto vertinimas: 3

Lašiša su grybais

Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau. Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutr..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių kopūstų salotos su morkomis

Kopūsto gūžę nuplauname nuvarviname, supjaustome plonomis juostelėmis, pašlakstome citrinų sultimis, užpilame aliejumi, pasūdome ir mediniu šaukštu suspaudžiame, kad kopūstai suminkštėtų. Atsiradusį skystį nusemiame. Kopūstus sudedame į salotinę, uždedame grietinę, apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10-15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiška virta įdaryta višta

Išdarinėtai ir išplautai vištai pro pjūvį nugaroje išimami kaulai (kojų ir sparnelių kaulai paliekami). Į vidų prikemšama paruošto įdaro, užsiuvama, dedama, į puodą, užpilama karštu vandeniu, kad pusiau apsemtų, ir verdama su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Baigia..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir išsuktas sviestas (40 g). Viskas gerai išmaišoma, daromi nedideli maltinukai, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepti dar 10—15 min palaikomi šilto..

Recepto vertinimas: 4

Grūdų ir morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos, išdžiovinamos ir paskrudinamos. Miežiai išdžiovinami, sumalami ir sumaišomi su džiovintomis morkomis. Mišinys paskrudinamas užbarsčius šaukštelį cukraus. Į verdantį vandenį įberiama grūdų ir morkų mišinio (1—2 šaukšteliai puodukui..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies kukuliai (Jūratės)

Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuo..

Recepto vertinimas: 2

Kiaulienos gabaliukų troškinys

Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepti iš visų pusių keptuvėje su aliejumi, kepti apie 15 minučių, bekepant pabarstyti druska ir pipirais (pagal skonį). Nuskusti bulves, nuplauti ir supjaustyti gabaliukais panašaus dydžio kaip ir mėsa, tą patį padaryti su morkom..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos filė su daržovėmis ir padažu

Filė nuplauname ir nusausiname. Sumaišome druską, cukrų, jautienos prieskonius, rozmarinus ir citrinos sultis. Mišinį gerau įtriname į mėsą. Palaikome apie 10 minučių. Paruoštą mėsą dedame į "kepimo rankovę". Į ją įpilame aliejaus ir sudedame slyvas arba įpilame jų sulčių...

Recepto vertinimas: 0

BALANDĖLIAI SU MORKŲ ĮDARU

Pasudytame vandenyje isverdame kopusta, nuimame lapus, lapo sustorejima ispjauname. Smulkiai supjaustome svoguna ir ji apkepiname. I keptuve ipilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogunus sumaisome su morkomis, pasudome, ..

Recepto vertinimas: 0

KIAULIENOS FILĖ SU MORKOMIS IR MANGU

Mesa nuplauname ir nusausiname bei supjaustome nedideliais kubeliais. Svogunus nulupame ir susmulkiname. Morkos nuskutamos ir supjaustomos griezineliais. Mangas nulupamas ir susmulkinamas. Razinos nuplikomos karstu vandeniu, nuvarvinamos ir uzpilamos apelsinu sultimis. Aliejuje pakepinami svogunai, ..

Recepto vertinimas: 0

KEPENŲ SKLINDŽIAI

Kepenis, bulves ir svoguna sumalti, pasudyti ir prideti pipiru. I ikaitintus riebalus deti po sauksta paruostos mases ir iskepti.Patiekti su troskintomis svieste morkomis ir pieno arba grietineles padazu su svogunais...

Recepto vertinimas: 0

UŽKANDĖLĖ

Kopustus smulkiai supjaustome, atsargiai sumaisome su tarkuotomis morkomis ir smulkintu cesnaku. Sudedame i didesnj inda. Vandeni sumaisome su actu, aliejumi, druska ir cukrumi, uzviriname. Uzpilame karsta padaza ant kopustu, siek tiek prispaudziame, atvesiname. Sudedame i stiklainius, uzdarome ir l..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstai žiemai

Kopustus ir morkas sutarkuojame, cesnaka susmulkiname. Vandeni, druska, acta, alieju, cukru supilame i puoda ir uzverdame. Po to viskauzpilame ant kopustu, sumaisytu su morkomis ir cesnakais. Viska ismaisome. Para laiko viska palaikome inde ir po to sudedame i stiklainius. (Agne)..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: morkomis