25 rezultatų ieškant "morkomis"

Sojos plovas

Ryžius isvirti. Morkas supjaustyti kubeliais ir kepti aliejuje, po 10 min. sudėti susmulkintus svogūnus ir apkepinti kartu su morkomis. Sojos farsą atskirai isvirti daržovių sultinyje, nukosti ir sumaisyti su isvirtais ryžiais, morkomis ir svogūnais. Paskaninti prieskoniais, žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys su daržovėmis

1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje. 2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir morkų žalieji ikrai

Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nusku..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai aliejuje

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10—15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos 2

Kopūstai sumaišomi su virtomis pupelėmis. Iš mirkytos silkės išimami kaulai, minkštimas supjaustomas nedideliais gabalėliais ir sudedamas į salotas. Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas aliejuje ir užpilamas ant kopūstų. Pagal skonį įdedama druskos, užbarstoma pipirų ir išm..

Recepto vertinimas: 0

Saldžioji mišrainė

Apskustas morkas ir burokėlį stambiai sutarkuoti. Obuolį aplupti ir supjaustyti kuo mažesniais kubeliais. Razinas nuplauti, užpilti vandeniu ir užvirinti, tuomet supilti citrinos sultis ir šiame skystyje atvėsinti. Paskui razinas išgriebti, truputi apdžiovinti ir sumaišyti su morkomis, b..

Recepto vertinimas: 0

Mėsiška sriuba su grybais ir morkomis

Išvirti mėsos sultinį. Grybus, morkas, svogūną, petražolę arba salierą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol suminkštės. Tada įberti miltų, sudėti supjaustytus skersai raumenų mėsos gabalėlius ir viską dar kiek patroškinti. Troškinį sudėti į sultinį, 10 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje virtas viščiukas

Viščiuką išdarinėti, išplauti,išimti kaulus, mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į verdančią grietinėlę.Morkų griežinėlius, smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Išmirkytas pupeles(pasūdytas)virti ant lengvos ugnies kartu su mėsa, morkomis ir svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su morkomis

Baltos duonos arba ragaišio riekeles apkepiname iš abiejų pusių.Juostelėmis supjaustytos morkos patroškinamos svieste ir nedideliame vandens kiekyje, įdedama miltų ir pieno, pagardinama druska ir tarkuotu muškato riešutu.Troškintos morkos storai uždedamos ant duonos, ant viršaus - kaub..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su morkomis ir sūriu

Duona padžiovinama arba viena pusė apkepinama. Ant apkepintos pusės eilute dedamos sveikos arba išilgai į keturias dalis perpjautos virtos morkos. Trinti džiūvėsiai ir tarkuotas sūris pakaitinami ištirpintame svieste, paskui sudedami ant morkų. Sumuštiniai kelioms minutėms pastatomi į..

Recepto vertinimas: 3

Šviežių kopūstų salotos su morkomis

Kopūsto gūžę nuplauname nuvarviname, supjaustome plonomis juostelėmis, pašlakstome citrinų sultimis, užpilame aliejumi, pasūdome ir mediniu šaukštu suspaudžiame, kad kopūstai suminkštėtų. Atsiradusį skystį nusemiame. Kopūstus sudedame į salotinę, uždedame grietinę, apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Salierų salotos

Salierai nuskutami, stambiai sutarkuojami ir 10-15 min. apverdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Tada supilami ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, atšaldomi ir sumaišomi su stambiai tarkuotais obuoliais ir morkomis. Pavasarinės kietesnės morkos pirma apverdamos, nulupamos ir tada ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos vyniotinis

Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min paviri..

Recepto vertinimas: 0

Suvalkietiškai įdaryti veršienos kepsneliai

Veršiena supjaustoma skersai raumenų, truputį pamušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, dedamas paruoštas įdaras, ir kepsnelis stipriai susukamas, pavilgomas išplaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas dideliame riebalų kiekyje. Įdarui apvirintos ..

Recepto vertinimas: 4

Aukštaitiška virta įdaryta višta

Išdarinėtai ir išplautai vištai pro pjūvį nugaroje išimami kaulai (kojų ir sparnelių kaulai paliekami). Į vidų prikemšama paruošto įdaro, užsiuvama, dedama, į puodą, užpilama karštu vandeniu, kad pusiau apsemtų, ir verdama su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Baigia..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių "pyragas" su morkomis (Ramunės)

Į bulvių košę įdėti sutrintą sūrį, 2 - 3 ritinėliais pajaustytas morkas, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir prieskonius. Gerai išmaišyti, sukrėsti į riebalais išteptą skardą, išlyginti, pappuošti morkų ritinėliais ir kepti orkaitėje, kol pagels (apie 35 min.)Aš ant skar..

Recepto vertinimas: 4

Silkė su morkomis (Dianos)

Silke supjaustyti gabaliukais. Sutarkuotas morkas ir supjaustytą svogūną pakepti aliejuje, kai suminkštės, įdėti vegetos. Palaukti, kol atšals. Tada išvirti ir supjaustyti kiaušinius, papjaustyti žalio poro (jei mėgstate, ir sudėti į morkas, sumaišyti su silke, idėti majonezo.&..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies kukuliai (Jūratės)

Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuo..

Recepto vertinimas: 2

KEPTA VIŠTA SU VYNUOGĖMIS

Vista supjaustyti i keturias dalis, itrinti druska ir palikti 20 min. pastoveti. Is 500 g vynuogiu isspausti sultis. Vistos gabalelius pakepinti svieste, kol igaus auksiniai geltona spalva. Po to mesos gabalelius sudeti i kepimui atsparu inda, istatyti i orkaite ir kepti toliau. Kepant kartas nuo ka..

Recepto vertinimas: 0

STRĖVOS SUKTINIS

Mesa ismusama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas idaras.Idaras: ismirkyti grybai isverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogunais. Atsaldytas idaras sumaisomas su sviestu ir is jo formuojamas volelis. Sudejus idara, mesa suvyniojama voleliu ir pamirkoma i ki..

Recepto vertinimas: 0

BALANDĖLIAI SU MORKŲ ĮDARU

Pasudytame vandenyje isverdame kopusta, nuimame lapus, lapo sustorejima ispjauname. Smulkiai supjaustome svoguna ir ji apkepiname. I keptuve ipilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogunus sumaisome su morkomis, pasudome, ..

Recepto vertinimas: 0

TROŠKINTA VIŠTA SU VAISIAIS IR DARŽOVĖMIS

Pasudytame vandenyje isverdame vista ir griezine-liais pjaustytas morkas. Isgriebiame vista, mesa atskiriame nuo kaulu, susmulkiname, sudedame i istirpinta sviesta ir kartu su virtomis morkomis pakepiname. Keptuveje istirpiname riebalus, suberiame smulkintus svogunus, pakepiname. Suberiame ryzius, i..

Recepto vertinimas: 4

SORŲ MALTINIAI SU MORKOMIS

Morkas smulkiai supjaustome ir istroskiname mazame kiekyje vandens. Pertriname per sieteli. Is kruopu isverdame kose, pasutiname orkaiteje. Po to ja atvesiname, sudedame pertrintas morkas, imusame kiausini, ismaisome. Formuojame maltinukus, apvoliojame dziuvesiuose ir kepame riebaluose. Tiekiame su ..

Recepto vertinimas: 0

UŽKANDĖLĖ

Kopustus smulkiai supjaustome, atsargiai sumaisome su tarkuotomis morkomis ir smulkintu cesnaku. Sudedame i didesnj inda. Vandeni sumaisome su actu, aliejumi, druska ir cukrumi, uzviriname. Uzpilame karsta padaza ant kopustu, siek tiek prispaudziame, atvesiname. Sudedame i stiklainius, uzdarome ir l..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: morkomis