Morkų ir ananasų keksas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

700 g miltų,
200 g cukraus pudros,
8 kiaušiniai,
6 morkos,
skardinė konservuotų ananasų,
200 g graikinių riešutų,
300 g sviesto,
200 g kokoso drožlių,
120 g ištirpintų mielių,
šaukštelis cinamono,
stiklinė grietinėlės,
šaukštas vanilinio cukraus,
margarino džiūvėsėlių.

Gaminimas:

Morkas sutarkuokite, išvirkite ir atšaldykite Ananasus supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su morkomis. Kiaušinius išplakit iki purumo. Plakant suberkite cukraus pudrą, supilkite tirpintą sviestą, mieles, cinamoną, kokoso drožles, miltus, kapotus riešutus ir morkas su ananasais. Tešlą gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo formą. Palikite 30 minučių, kad pakiltų. Kepkite 50 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Grietinėlę išplakite kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Keksą papuoškite plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!