25 rezultatų ieškant "kito"

Tortas "Kalėdinė eglutė"

Išsukti sviestą, į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dy..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti kopūstai su kiaulės kojelėmis

Kojeles nuvalyti, nuplauti, perpjauti išilgai per pusę. Kopūstus nuplauti. Į puodą dėti riebalus, kiaulės kojeles ir ant viršaus kopūstus. Užpilti vandeniu ir troškinti. Kai mėsa bus minkšta, dėti prieskonių ir druskos (pagal skonį). Bulves išvirti su lupenomis ir nulupti. Į pusdu..

Recepto vertinimas: 3

Morkų saldainiai

Nuplautas morkas sutarkuoti, supilti į emaliuotą indą ir sudėti cukrų, išmaišyti mediniu šaukštu. Virti apie valandą, kartais ir mažiau. Baigiant virti įberti imbierų, išmaišyti. Jei šaukšteliu suvoliojus kamuolėlį jis išlaiko formą, vadinasi išvirė. Tada labai plonai patepti..

Recepto vertinimas: 0

ŠACHMATINIS TORTAS

Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi, kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais balty..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Šokoladinis tortas

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1..

Recepto vertinimas: 5

Virtas rūkytas kiaulės kumpis

Kumpis parą mirkomas šaltame vandenyje, o paskui dedamas į verdantį vandenį ir verdamas. Kiek pavirus, vanduo nupilamas, pripilama kito. Virimo trukmė priklauso nuo kumpio dydžio. Išviręs kumpis ataušinamas, dedamas į pailgą pusdubenį ir pjaustomas griežinėliais. Valgomas su kri..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai su vištiena

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpdyti, įberti miltų ir keletą sekundžių palaikyti ant ugnies energingai maišant. Nukelti nuo ugnies, įpilti pieno, gerai išmaišyti. Vėl užkaisti ir pastoviai maišant laikyti, kol užvirs, įberti druskos, pipirų, muskato, tarkuo..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su citrinų žievelėmis

Citrinas nuplikyti, nusausinti ir specialiu įrankiu nuskusti žieveles. Jas suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilti į pieną. Į dubenėlį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios plikytos tešlos pyragaičiai

Pieną supilti į puodą, į jį sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įberti žiupsnelį druskos ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir po truputį berti miltus nuolat maišant mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. Puodą vėl statyti ant ugnies ir maišyti, kol tešla sulips ..

Recepto vertinimas: 1

Baltojo šokolado sausainukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C. Paruoškite tris ke..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su medumi (Jūratės)

Medų su 0,5 stikl. cukraus ištirpdyti kaitinant, bet ne tiesiai ant ugnies. Išplakti kiaušinius su 1-2v.š. cukraus, grietine, miltais. Miltų dėti kol tešla taps minkoma. Iškočioti ir išpjauti 12 blynų. Juos kepti orkaitėje. Kremui visas sudedamąsias dalis išmaišyti ir sutepti v..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su pomidorais (Jūratės)

Mieles išmaišyti su žiupsneliu cukraus, po to sumaišyti su 1/8 litro šilto pieno, įberti šiek tiek miltų, išmaišyti. Padarytą tešlos raugą apibarstyti trupučiu miltų, uždengti ir palikti 30min pakilti. Po to supilti likusį pieną, alyvų aliejų, įberti druskos ir įmušti kiauš..

Recepto vertinimas: 0

Vaflių tortas

Marcipaninę masę mikseriu arba plakimo šluotele išmaišykite su džemu bei likeriu ar citrinų sultimis iki vientisumo. Šiuo įdaru aptepkite 4 vaflius. Kiekvieną vaflį su įdaru uždenkite neapteptu vafliu. Šias poreles paslėkite sunkiu puodu arba panašiu daiktu. Paslėgtus vaflius ..

Recepto vertinimas: 4

Riešutinis tortas su likeriu

Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo. Plakdami suberkite pusę cukraus. Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas. Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi. Riešutų tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su l..

Recepto vertinimas: 0

Vyšninis - griliažinis tortas

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 1

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Griliažinis tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais ..

Recepto vertinimas: 5

Trikampėliai su gervuogėmis ir varške

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su drungnu pienu ir supilti į įdubimą. Uždengti ir apie 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Į dubenėlį su įmaišalu ir miltais pilti lydytą sviestą, berti cukrų, druską, įlašinti citrinų ..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su avietėmis bei vaniliniu padažu

Mieles ištirpinti 85 ml drungno pieno, suberti 100 g miltų bei 30 g cukraus ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje. Tuomet suberti likusius miltus, įmušti 2 kiaušinius, dėti papildomus 3 trynius, įpilti 60 ml pieno ir suminkyti vientisą teš..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

ISPANŲ PADAŽAS (MADEROS)

Sviesta islydome, jame pakepiname miltus iki tamsiai auksines spalvos, nuolat maisydamos, kad nesusidarytu gumuleliu. Vyno ipilame pries nukeldamos nuo ugnies, kad neisynyktu aromatas. Padaza patiekiame su liezuviu, tamsios mesos patiekalais...

Recepto vertinimas: 0

KAVOS TORTAS

Trynius istrinti su cukrumi, ipilti citrinos, gerai isplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaisyti. Tortine iskloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tesla. Kepti ikaitintoje orkaiteje 40-45 min., geriausiai diena preies ruosiant torta. Indelyje uzplikyti stipria kava, pasaldin..

Recepto vertinimas: 0

PRANCŪZIŠKAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Orkaite ikaitiname iki 170 C temperaturos. 24 cm skersmens torto forma nuimamu dugnu istepame sviestu ir pabarstome cukrumi.Tris saukstus cukraus atidedame. Sokolada, sviesta ir likusi cukru sudedame i puoda ir istirpiname ant mazos ugnies. Nukeliame nuo ugnies ir supilame vaniles esencija, ismaisom..

Recepto vertinimas: 4

Bandelės su slyvų marmeladu

Mieles išleidžiame šiltame piene, įberiame 50 g miltų, išmaišome, apibarstome miltais, uždengiame ir pastatome kilti šiltoje vietoje. Ištirpiname sviestą. Užmaišome tešla iš likusių produktų. Maišome, kol tešla nelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame ir paliekame 20 min. k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kito