Kavos tortas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešla:
1.8 tryniai
2.240 g cukraus
3.160 g miltų
4.1 citrinos sultys
5.9 plakti baltymai
Kremas:
6.30-40 g naturialios kavos užpilo
7.3-4 šaukštai cukraus
8.3 tryniai
9.2 kiaušiniai
10.300 g sviesto
Punšas:
11.1/2 stiklinės vandens
12.60 g cukraus
13.1 apelsino sultys
14.1/2 citrinos sultys
keli lašeliai romo aliejaus
Gaminimas:
Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visą laiką maišant, pilti likusį kavos užpilą. Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pašlakstyti punšu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėti vieną ant kito. 20 min. įdėti į šaldytuvą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!