Bandelės su slyvų marmeladu

Ingridientai:
(12 bandelių)

Tešlai:
0,5 kg aukščiausios rūšies miltų,
40 g mielių,
80 g cukraus pudros,
80 g sviesto.
20 ml pieno,
žiupsnis druskos,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
citrinos žievelė,
4 kiaušinių tryniai,
2 kiaušiniai.

Įdarui:
400 g slyvų marmelado,
1 šaukštas romo,
žiupsnelis cinamono.

Sviesto bandelėms aptepti,
cukraus pudros bandelėms apibarstyti.
Gaminimas
Mieles išleidžiame šiltame piene, įberiame 50 g miltų, išmaišome, apibarstome miltais, uždengiame ir pastatome kilti šiltoje vietoje. Ištirpiname sviestą. Užmaišome tešla iš likusių produktų. Maišome, kol tešla nelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame ir paliekame 20 min. kilti. Suformuojame volelį, supjaustome į 12 blynelių, suplojame. Romu ir cinamonu paskanintą marmeladą dedame ant tešlos blynelių, suspaudžiame tešlos kraštus. Kepimo formą patepame sviestu. Ištirpintu sviestu patepame ir pyragėliu šonus. Dedame pyragėlius į formą, vieną prie kito, sulipdytais tešlos kraštais į apačia. Pyragėlių viršų aptepame sviestu ir uždengę dar leidžiame pakilti tol, kol masė padidės dvigubai. Kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje (190 C), kol įgaus auksinę spalvą (30 min.). Atvėsiname formoje, apibarstome cukraus pudra ir atskiriame pyragėlius vieną nuo kito. (Bandelėms galime naudoti ir kitokį marmeladą).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!