23 rezultatų ieškant "kiekiu"

Kalėdinis keksas

Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje. Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų. Paruoškite glajų: Elektriniu plakikli..

Recepto vertinimas: 1

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su jogurtu

Vištienos krūtinėlę supjaustyti siauromis juostelėmis. Smulkiai sutarkuoti svogūną, česnaką ir imbierą ir masę atskiesti nedideliu kiekiu vandens iki grietinės konsistencijos. Į gautą masę supilti jogurtą, vyno actą, smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikų ankštis, pagardint..

Recepto vertinimas: 0

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), grietinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirš..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Barbė"

Formą iškloti sviestiniu popieriumi ir jame apibrėžti du 19 cm skersmens apskritimus. 2 baltymus suplakti su 1 šaukštu vandens, vaniliniu cukrumi ir 60 g cukraus. Sudėti trynius, kepimo miltelius ir miltus bei krakmolą ir viską sumaišyti. Konditerinį švirkštą pritraukti masės ir pri..

Recepto vertinimas: 4

Jogurtinis tortas

Tortinės dugną iškloti sviestiniu popieriumi, kraštus patepti aliejumi. Sutrupinti biskvitinius sausainius. Šokoladinį glajų sumaišyti su sausainiais ir šią masę sukrėsti į tortinę. Palikti, kad sustingtų. Želatiną sumaišyti su šaltu vandeniu. Užvirti citrinos sultis su 5 šauk..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis tortas

Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla iškloti tortinės dugną. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų. Sūrel..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštiniai su lašiša

Nupjauname duonos pluteles. Jos riekeles iš abiejų pusių pakepame įkaitintame svieste. Ataušiname. Želatiną užpilame nedideliu kiekiu vandens ir išbrinkiname. Lašišą aštriu peiliu supjaustome dailiais vienodo dydžio griežinėliais. Juos gražiai sudedame ant duonos riekučių. Žela..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą...

Recepto vertinimas: 5

Elnienos šašlykai

Paruošiame marinatą. Vyno actą praskiedžiame tokiu pat kiekiu virinto šalto vandens. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, su druska sugrūstą česnaką, suberiame cukrų, stambiai sugrūstus pipirus ir mažais gabalėliais sulaužytus laurų lapelius. Elnienos filė supjaustome 30 -..

Recepto vertinimas: 3

Tortas su mascarpone sūriu

Pagrindui saisainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 minučių. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nupl..

Recepto vertinimas: 4

Itališka svogūnų sriuba

Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti. Visa tai moliniame inde ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu. Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Bezė pyragas su braškėmis

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinė kava

Stiprią kavą sumaišyti su tokiu pačiu kiekiu karšto šokolado, jeigu mėgstate saldžiai, įberti cukraus. Įpilti plaktos grietinėlės ir papuošti šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

Mielinis vainikas su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu šilto pieno padaryti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Likusį šiltą pieną kartu su išplaktu kiaušiniu, lydytu sviestu arba ..

Recepto vertinimas: 2

Mielinės spurgos su slyvų įdaru

Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir su 2 šaukštais cukraus bei nedideliu kiekiu pieno paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Ant įdubimo su įmaišalu kraštų suberti 2 šaukštus cukraus, druską..

Recepto vertinimas: 4

Bavariški riebaluose kepti paplotėliai

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles, šaukštelį cukraus, supilti pusę pieno ir su nedideliu kiekiu miltų paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Į dubenį su miltais ..

Recepto vertinimas: 0

Braškių desertas su vyno padažu

Braškes nuplauname ir perrenkame. Užverdame vyną su cukrumi (2 valg. š. cukraus palikti grietinėlei pasaldinti) ir jame apverdame braškes. Tuomet uogas išgriebiame, o į vyną suberiame citrinos žievelę, cinamoną ir su nedideliu vandens kiekiu sumaišytą krakmolą. Kai padažas užverda..

Recepto vertinimas: 0

SŪRIO VYNIOTINIS

Suri smulkiai supjaustyti, sudeti ant celofanines pleveles, susukti, suristi ir palaikyti verdanciam vandeny 2-3 min.. Issilydziusi suri iskocioti kuo ploniau (kaip tesla virtinukams). Ant surio deti paruosta idara: zuvies (susmulkinti karstai rukyta zuvi, svoguna, kietai virtus kiausinius. Viska ge..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kiaulienos kumpis su kariu

Kumpi itriname druska, pipirais, kariu,mesos prieskoniais. Ant jo dedame stambiai supjaustytus cesnakus, svoguno pusziedzius. Kumpi sulenkiame, kad cesnakai butu kaip idaras, 3-4 kartus perrisame siulu. Apkepame keptuveje su nedideliu kiekiu aliejaus. Tada dedame i troskintuva supjaustyta morka, kum..

Recepto vertinimas: 4

GRYBAI DREBUČIUOSE

Zelatina isbrinkiname ir pakaitiname, iberiame druskos, pipiru. Konservuotus pievagrybius supjaustome griezineliais. Is papriku ispjaustome ornamentus patiekalui puosti. Juos isdeliojame ant indo dugno, uzpilame siek tiek pasiruostu drebuciu ir paliekame, kad sustingtu. Kai sustingsta, dedame 1 sluo..

Recepto vertinimas: 0

MANŲ KUKULIAI SU VYŠNIŲ PADAŽU

I puoda sudedame vysnias, ipilame 2 stiklines vandens, suberiame cukru, cinamona, citrinos zieveles ir verdame 5 minutes. Krakmola sumaisome su nedideliu kiekiu vandens, supilame i vysniu padaza ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirstes. I piena sudedame sviesta, iberiame druskos, cukraus, vanil..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kiekiu