23 rezultatų ieškant "kiekiu"

Kalėdinis keksas

Šokoladinis keksas paruošiamas pakelio turinį sumaišius su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus bei iškepus orkaitėje. Ruošdami keksą, į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir supilkite romą. Šiam keksui paskaninti naudokite karališkąjį glajų. Paruoškite glajų: Elektriniu plakikli..

Recepto vertinimas: 1

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su jogurtu

Vištienos krūtinėlę supjaustyti siauromis juostelėmis. Smulkiai sutarkuoti svogūną, česnaką ir imbierą ir masę atskiesti nedideliu kiekiu vandens iki grietinės konsistencijos. Į gautą masę supilti jogurtą, vyno actą, smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikų ankštis, pagardint..

Recepto vertinimas: 0

Senoviškos vaisių salotos

Į vandenį įberkite cukraus ir užvirkite. Leiskite ataušti. Supilkite punšą/likerį. Inde sumaišykite vaisius. Ant jų pilkite paruoštą skystį. Galima patiekti kartu su nedideliu kiekiu lengvai plaktos grietinėlės. ..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su apelsinu

Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Rafaello“

Miltus ir krakmolą išmaišykite su mažu kiekiu pieno. Likusį pieną užvirinkite su cukrumi. Į verdantį pieną įdėkite miltų ir krakmolo mišinį. Gautą pudingą atvesinkite. Į šaltą pudingą įdėkite kiaušinio trynius, 150 g kokoso drožlių ir kambario temperatūros sviestą. Pailg..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštiniai su lašiša

Nupjauname duonos pluteles. Jos riekeles iš abiejų pusių pakepame įkaitintame svieste. Ataušiname. Želatiną užpilame nedideliu kiekiu vandens ir išbrinkiname. Lašišą aštriu peiliu supjaustome dailiais vienodo dydžio griežinėliais. Juos gražiai sudedame ant duonos riekučių. Žela..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą...

Recepto vertinimas: 5

Elnienos šašlykai

Paruošiame marinatą. Vyno actą praskiedžiame tokiu pat kiekiu virinto šalto vandens. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, su druska sugrūstą česnaką, suberiame cukrų, stambiai sugrūstus pipirus ir mažais gabalėliais sulaužytus laurų lapelius. Elnienos filė supjaustome 30 -..

Recepto vertinimas: 3

Tortas su mascarpone sūriu

Pagrindui saisainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 minučių. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nupl..

Recepto vertinimas: 4

Itališka svogūnų sriuba

Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti. Visa tai moliniame inde ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu. Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Bezė pyragas su braškėmis

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinė kava

Stiprią kavą sumaišyti su tokiu pačiu kiekiu karšto šokolado, jeigu mėgstate saldžiai, įberti cukraus. Įpilti plaktos grietinėlės ir papuošti šokolado drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Sluoksniuotos tešlos trikampiai su krabų kremu

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sluoksniuotos tešlos lakštus perpjauti skersai pusiau ir kiekvieną kvadratą padalyti į du trikampius. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti tryniu, išplaktu su nedideliu kiekiu vandens. Trikampius kepti 12-15 min., iške..

Recepto vertinimas: 0

SŪRIO VYNIOTINIS

Suri smulkiai supjaustyti, sudeti ant celofanines pleveles, susukti, suristi ir palaikyti verdanciam vandeny 2-3 min.. Issilydziusi suri iskocioti kuo ploniau (kaip tesla virtinukams). Ant surio deti paruosta idara: zuvies (susmulkinti karstai rukyta zuvi, svoguna, kietai virtus kiausinius. Viska ge..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kiaulienos kumpis su kariu

Kumpi itriname druska, pipirais, kariu,mesos prieskoniais. Ant jo dedame stambiai supjaustytus cesnakus, svoguno pusziedzius. Kumpi sulenkiame, kad cesnakai butu kaip idaras, 3-4 kartus perrisame siulu. Apkepame keptuveje su nedideliu kiekiu aliejaus. Tada dedame i troskintuva supjaustyta morka, kum..

Recepto vertinimas: 4

GRYBAI DREBUČIUOSE

Zelatina isbrinkiname ir pakaitiname, iberiame druskos, pipiru. Konservuotus pievagrybius supjaustome griezineliais. Is papriku ispjaustome ornamentus patiekalui puosti. Juos isdeliojame ant indo dugno, uzpilame siek tiek pasiruostu drebuciu ir paliekame, kad sustingtu. Kai sustingsta, dedame 1 sluo..

Recepto vertinimas: 0

MANŲ KUKULIAI SU VYŠNIŲ PADAŽU

I puoda sudedame vysnias, ipilame 2 stiklines vandens, suberiame cukru, cinamona, citrinos zieveles ir verdame 5 minutes. Krakmola sumaisome su nedideliu kiekiu vandens, supilame i vysniu padaza ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirstes. I piena sudedame sviesta, iberiame druskos, cukraus, vanil..

Recepto vertinimas: 5

Aktinidijų uogienė

Ne visai sunokusias, bet pradejusias minksteti uogas nuplauti, nuskabyti ziedsoscius ir kotelius. Is vandens ir cukraus paruosti sirupa. Tuomet karstu sirupu uzpilti aktinidijas ir palaikyti 6-8 vai. Uogoms prisigerus sirupo, virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Pries baigiant virti suberti vanili..

Recepto vertinimas: 3

Tortas smaližius

Pries darant torta i puse stiklines su virintu vandeniu ideti zelatinos ir palikti. Supilti pieneli i inda, deti i ji atskirai isplaktus kiausiniu trynius ir baltymus, ideti soda nugesinus actu, ideti miltus. Viska isplakti su mikseriu. Gauta mase vienodu kiekiu supilstyti i tris indelius įi viena ..

Recepto vertinimas: 5

Obuoliniai sausainiukai

Obuolius reikia nuvalyti t.y nulupti ir išimti sėklas, paskui supjaustyti į nelabai stambias skilteles. Na, jei obuoliai dideli tai bus iš vieno kokių 15 skiltelių. Taip juos supjausčius užpilkite cukrumi ir cinamonu ir palikite 5 min pastoveti. Tešla: Sviestas turi būti sušalęs, nes jį..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kiekiu