Elnienos šašlykai

Ingridientai:
800 g elnienos,
4 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
80 g svogūnų,
80 g svogūnų laiškų,
300 g agurkų,
300 g pomidorų.

Marinatui:
4 šaukštai vyno acto,
6-8 pipirų žirneliai,
40 g svogūnų,
8 skiltelės česnako,
žiupsnelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 laurų lapeliai.
Gaminimas
Paruošiame marinatą. Vyno actą praskiedžiame tokiu pat kiekiu virinto šalto vandens. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, su druska sugrūstą česnaką, suberiame cukrų, stambiai sugrūstus pipirus ir mažais gabalėliais sulaužytus laurų lapelius.

Elnienos filė supjaustome 30 - 40 g gabalais, sudedame į rūgščiai atsparų indą, užpilame marinatą ir marinuojame šaltoje vietoje 10-12 valandų.

Marinuotą mėsą susmeigiame ant iešmelių ir kepame ant grotelių, kartkartėmis apšlakstydami alyvuogių aliejumi.

Tiekiame su svogūnais ir jų laiškais, pomidorais, agurkais arba su marinuotomis vyšniomis, slyvomis, melionais, vynuogėmis. Atskirai tiekiame aštrų padažą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!