Tradicinis tortas

Ingridientai:
3 kiaušiniai,
190 g cukraus,
100 g miltu,
50 g krakmolo,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
300 g aviečių,
2 šaukšteliai želatinos,
500 g tepamo varškės sūrelio,
750 g varškės,
450 g grietinėlės,
lazdyno riešutų.
Gaminimas
Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla iškloti tortinės dugną. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų. Sūrelį sutrinti su varške ir 90 g cukraus. 200 g grietinėlės suplakti ir sumaišyti su varškės mase. Keletą aviečių atidėti, o kitas sutrinti plaktuve ir pertrinti per sietą. Sumaišyti su 1/2 masės ir paruošta želatina. Biskvitą perpjauti. Uždėti tortinės žiedą, sukrėsti aviečių ir sūrelio masę ir uždengti kitu blynu. Patepti balta mase. Padėti šaltai 4 val. suplakti likusią grietinėlę, patepti ja torto šonus, o likusios masės pritraukti konditerinį švirkštą ir ant torto suformuoti rutuliukus. Papuošti paliktomis avietėmis. Šonus apibarstyti susmulkintais lazdyno riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!