Tortas "Barbė"

Ingridientai:
250 g aviečių,
4 kiaušiniai,
90 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
po 50 g kvietinių miltų ir krakmolo,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
5 šaukštai želatinos,
250 g baltojo šokolado glajaus,
150 g grietinėlės,
1 šaukštas cukraus pudros.
Gaminimas
Formą iškloti sviestiniu popieriumi ir jame apibrėžti du 19 cm skersmens apskritimus. 2 baltymus suplakti su 1 šaukštu vandens, vaniliniu cukrumi ir 60 g cukraus. Sudėti trynius, kepimo miltelius ir miltus bei krakmolą ir viską sumaišyti. Konditerinį švirkštą pritraukti masės ir pripurkšti ja abu apskritimus. Kepti 12 min. 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptus blynus dėti ant cukrumi pabarstytos pašluostės. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens. Vandens vonelėje ištirpinti 200 g šokolado glajaus. Plakikliu sutrinti avietes. Dviejų kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius sutrinti su cukrumi. Ištirpintą želatiną sumaišyti su avietėmis, paskui su tryniais. Maišant pilti glajų. Atskirai suplakti grietinėlę ir sudėti į ją baltymų putas. Ant blyno dėti tortinės kraštus ir sudėti kremą. Uždengti kitu blynu ir padėti šaltai 4 val. Ištirpinti likusį glajų ir išpilti ant stiklinio ar kito glotnaus paviršiaus. Kai sustings, gremžti plačiu peiliu kaip drožles. Jomis papuošti tortą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!