Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Ingridientai:
16 sluoksniuotos tešlos krepšelių,
50g. džiovintų grybų,
40g. miltų,
90g. sviesto,
2 šaukštai brendžio,
500ml. pieno,
muskato riešuto,
maltų baltųjų pipirų,
druskos,
petražolių ar kitų žalumynų papuošti.
Gaminimas
Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą. Sviestą ištirpiname atskirame puodelyje. Tada, pamažu maišydami, suberiame miltus ir kiek pakaitiname, bet tik tiek, kad masė taptų vienalytė, bet nepradėtų tamsėti. Pamažu, toliau maišydami, supilame pieną ir paverdame kelias minutes. Pagardiname pipirais, muskatu, pasūdome. Troškintus grybus sudedame į padažą, trumpai maišydami pakaitiname. Gautą įdarą sudedame į krepšelius. Pripildytus krepšelius sudedame į skardelę ir kepame 10 minučių 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Tiekiame karštus. Prieš tiekdami puošiame petražolėmis ar kitais žalumynais.

Pastabos:
Jei neturite laiko kepti krepšelių, paieškokite jų parduotuvėse.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

[email protected] 2009-10-28 18:39:42
noreciau kad recept? i? te?los