25 rezultatų ieškant "kepant"

Trupintas plokštainis

Iš visų produktų paprastu būdu paruoškite minkomą tešlą, ir ją 1 valandą palaikykite šaltai. Prieš kepant skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sustingusią tešlą trupinkite tiesiai į skardą riešuto dydžio gabalėliais. Tik vienod..

Recepto vertinimas: 0

Pagrindinis rudasis padažas

Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sulčių ar rudos spalvos sultinio (sultinys paruduoja nuo smulkių prieskoninių daržovių). Virti 6 - 8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti grietinės arba grietinėlės. ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Varškės pyragas su slyvomis

Pagaminkite tešlą. Miltus persijokite į dubenį į kalnelį ir jo viduryje padarykite nedidelę įdubą. Į įdubą įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių troškinys

Obuolius smulkiai supjaustykite į indely su cukrumi (cukraus kiekis pagal nuožiūrą) ir užpilkite vandens (ketvirtis puodelio). Ant virsaus uzdėkite kelias nesupjaustytas skilteles. Visa tai virkite 10-15 min. Šį troškinį galima panaudoti kepant obuolių apkepą ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti skrandukai

Nuo skranduku nupjaustyti taukus ir nesvarumus, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 15-20 min. Nupilti nešvarų vandenį, užpilti nauju, įdėti lapelių, svogūnų, pipirų, druskos pagal skonį (galima dar sultinio kubelį) ir virti apie valandą (galima ir mažiau, bet kuo ilgiau verdi, t..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis

Bulves ir du svogūnus nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. Lašinukus supjaustyti smulkiai ir pakepinti, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepinti, kol apskrus. Pieną užvirinti, jame ištirpinti druską. Tada karštu pienu užplikome tarkius, supilame spirgučius, sudedame prie..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Ungurys, keptas orkaitėje

Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinamą druska). Nuluptas ungurys nuplaunamas, nusausinamas, pasūdomas, pabarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą nepjaustytas ir kepamas karštoje orkaitėje. Iškepa maždaug per 30 min. Kepant palaistomas atsiradusiomis sultim..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti viščiukai su citrininiu padažu

Viščiukus nuplauname, nusausiname ir perpjauname per pusę. Viščiukų puseles sudedame odele žemyn į aliuminines, grilyje kepti skirtas skardeles ir apibarstome maždaug ketvirtadaliu šaukštelio druskos. Kepame įkaitintame grilyje 15 minučių. Skardelė grilyje turėtų būti maždaug 15..

Recepto vertinimas: 0

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis

Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Slyvas taip pat supjaustome. Obuolius perpjauname per pusę, išpjauname sėklalizdžius ir dalį minkštimo. Kiaulieną dedame į kepimo formą. Įpjauname per visą odelę (viršų ir šonus). Į įpjovas įdedame česnako. Ant viršaus užpilame aliej..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, kepta su petražolėmis ir česnaku

Sumaišome sviestą su česnaku, petražolėmis ir citrinų sultimis. Pasūdome, pagardiname pipirais. Vištų krūtinėlių apačioje aštriu peiliu įpjauname po kišenėlę. Į jas sudedame sviesto masę. Sutvirtiname vandenyje išmirkytais mediniais smeigtukais. Išorinę vištienos pusę pate..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis "Čigonas" (Ramunės)

Trynius sudėti į dubenį ir užpylus 3 šaukštais šilto vandens elektriniu maišytuvu plakti. paskui po truputį pilti cukrų ir plakti, kol masėje nesijaus cukraus.Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Į išsuktą kiaušinių masę po truputį berti miltus ir išmaiš..

Recepto vertinimas: 0

Bezė tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Bezė pagrindui baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir spiralė..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ABRIKOSAIS

Mesa itrinti pipirais ir druska ir 40 min. saltai palaikyti. Abrikosus nuplauti, perpjauti per puse, isimti kauliukus ir sudeti i zema ir platu karsciui atsparu inda. Sviesta istirpinti ir ipilti vyno acto, tada paslakstyti abrikosus. Anties krutineles sudedamos ant groteliu skurele i virsu ir istat..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTOS ŠLAUNELĖS ĮDARYTOS GRYBAIS

Nuo slauneliu labai atsargiai nuimame odele. Mesa atskiriame nuo kaulu, supjaustome kubeliais ir sumaisome su kiausiniu. Grybus ir svogunus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Kepant pasudome, papipiriname, bei iberiame vistienos prieskoniu. Paruostus grybus ismaisome su vistienos gabalelia..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTA NUGARINĖ, KEPTA GRILYJE

Jautienos nugarines gabaleli ipjauname, pridedame idaro. Pabarstome prieskoniais ir suvoziame. Su smeigtuku susmeigiame krastus, kad kepant neisbegtu idaras. Pries kepant pabarstome prieskoniais. Tiekiame su grilyje kepta cukinija...

Recepto vertinimas: 0

VYNIOTINIS SU VAISIAIS

Miltus persijojame, suberiame vanilini cukru, cukru, imusame kiausinius, gerai ismaisome. Pasildome piena, jame istirpiname mieles ir supilame i tesla, gerai isminkome. Jei truksta miltu, ipilame ir minkome, kol tesla nebelimpa prie ranku. Pastatome, kad tesla pakiltu. Pakilusia tesla iskociojame, s..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos kepsnys su baravykais

Nugarine supjaustome taip, kad turetume mesos laksta vyniotiniui. Mesa siek tiek pamusame mesos plaktuku, pabarstome druska, pipirais, susmulkintais svogunais ar svogunu milteliais ir suvynioje palaikome 3-4 vai. I malta mesa imusame kiausini, iberiame druskos, pipiru, isminkome. Grybus pakepame kep..

Recepto vertinimas: 0

Rudens gėrybių krepšeliai

Nugarine supjaustome 1,5 cm storio griezineliais, kuriuos pamusame mesos plaktuku, itriname kiaulienos prieskoniais, uzpilame isspaustomis citrinu sultimis ir paliekame 2 vai. stoveti. Idarui aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytas darzoves ir grybus. Paskaniname druska. Idara sudedame i tinkleli..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepant