Grilyje kepti viščiukai su citrininiu padažu

Ingridientai:
2 nedideli broileriai (maždaug po 500 g kiekvienas),
2 šaukštai citrinų sulčių,
pusė šaukštelio džiovintų čiobrelių,
po ketvirtadalį šaukštelio džiovintų rozmarinų ir maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Viščiukus nuplauname, nusausiname ir perpjauname per pusę. Viščiukų puseles sudedame odele žemyn į aliuminines, grilyje kepti skirtas skardeles ir apibarstome maždaug ketvirtadaliu šaukštelio druskos. Kepame įkaitintame grilyje 15 minučių. Skardelė grilyje turėtų būti maždaug 15 cm aukštyje virš ugnies.

Atskirame indelyje sumaišome prieskonius ir likusią druską.

Viščiukų puseles apverčiame ir apibarstome pipirų bei žolelių mišiniu. Kepame dar 15 minučių. Pertą laiką 2-3 kartus apšlakstome kepant išsiskyrusiomis sultimis.

Mėsą sudedame į pašildytą pusdubenį.

Nuo kepant išsiskyrusių sulčių nugriebiame riebalus. Supilame šviežiai išspaustas citrinų sultis ir maišome, kol skystis tampa vienalytis.

Sudedame viščiukų puseles į lėkštes ir apipilame padažu. Tiekiame su virtais ryžiais, šviežiomis daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!