25 rezultatų ieškant "kelis"

Meduolinis tortas su varške

Medų kelis kartus pakaitiname dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištriname su cukrumi ir į juos supilame atvėsusį medų, prieskonius, grietinėje išmaišytą sodą, miltus. Tešlą supilame į tortine formą ir kepame 30-40 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Varškę kremui permalam..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Angeliukas"

Maišytuvu išplakti kiaušinius, cukrų, grietinę ir krakmolą. Miltus sumaišyti su amoniaku ir smulkiai sukapoti su margarinu. Tada sumaišyti su plakiniu ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į 7 lygias dalis, plonai iškočioti ir kepti. Karštus biskvitus apipjauti pagal tortinės dydį. K..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų apkepas „Liuks“

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apvirkite. Išgriebę nuvarvinkite. Į dubenį sudėkite moliūgą, pertrintą varškę, manų kruopas, su pienu išplaktus kiaušinius, nuplautas razinas bei slyvas, suberkite cukrų ir viską gerai sumaišykite. Šią masę sudėkite į riebalais i..

Recepto vertinimas: 0

Gūžinių kopūstų apkepas

Kopūstus pasmulkinus apvirti, tada supjaustyti. Kiaušinius su miltais ir pienu gerai išplakti ir supilti ant kopūstų, tada suberti 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, svieste pakeptus svogūnus, petražoles, pipirus, druską, viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti i riebalais ištept..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su slyvų uogiene

Iš miltų , grietinės, kiaušinių (kiaušinius prieš tai galima išplakti iki putų, tešla tada bus puresnė) užmaišoma tešla, sudedama nugesinta soda (galima išmaišyti su grietine arba panaudoti kelis lašus acto). Į tešlą supilama uogienė ir vėl viskas išmaišoma iki vi..

Recepto vertinimas: 4

Editos kalėdinis pyragas

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir l..

Recepto vertinimas: 4

Salotos su saldžiarūgščiu padažu

Į salotinę įklojame tris salotų lapus. Ant jų ratu dedame pusę griežinėliais supjaustyto kumpio ir kiaušinių aštuntadalių. Viduryje vėl įklojame kelis salotų lapus , sudedame likusį kumpį ir kiaušinių dalis. Salotas puošiame alyvomis, anakardžių riešutais ir susmulkintais svo..

Recepto vertinimas: 4

Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..

Recepto vertinimas: 5

Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais

1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintvaisinis pyragas

Susmulkinti ir užmerkti džiovintus vaisius. Miltus ir aguonas gerai išmaišyti su vandeniu. Suberti nukoštus vaisius, šlakeliu obuolių acto nugesintą sodą, kelis šaukštus aliejaus ir vėl gerai viską išmaityti. Ištepti skardą aliejumi, sudrėbti tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatū..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašiša

Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberia..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai su vištiena

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpdyti, įberti miltų ir keletą sekundžių palaikyti ant ugnies energingai maišant. Nukelti nuo ugnies, įpilti pieno, gerai išmaišyti. Vėl užkaisti ir pastoviai maišant laikyti, kol užvirs, įberti druskos, pipirų, muskato, tarkuo..

Recepto vertinimas: 0

Avienos šonkauliukai

Išspaudžiame citrinų sultis ir sumaišome su aliejumi, prieskoniais ir druska. Mišinį užpilame ant nuplautų bei gerai nusausintų šonkauliukų ir dviem valandoms padedame šaltai. Per tą laiką kelis kartus apverčiame. Šonkauliukus kepame įkaitintame grilyje po 5-7 minutes iš ..

Recepto vertinimas: 1

Emilijos lazanija

Pagaminkite tešlą, kai ji šiek tiek pastovės, ją iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Paruoškite Bolonės padažą. Išvirkite lakštus pasūdytame vandenyje. Prieš virdami į vandenį įpilkite šaukštą aliejaus. Išvirtus lakštus sudėkite ant švarios medžiagos. Į riebal..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su dešrelėmis (Jūratės)

Tešlai trynį ištrinti su prieskoniais, grietine, įbėrus miltų gerai išminkyti, padalinti į kelis gabalėlius, jais iškloti keksiukų formeles, patepus prieš tai riebalais. Į vidų sukrėsti įdaro ir kepti orkaitėje. Įdarui dešreles supjaustyti plonomis riekutėmis, sumaišyti su vir..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį. 2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir..

Recepto vertinimas: 0

Uogos ir vaisiai su plakta grietinėle

Į grietinėlę suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir išplakame. Pastatę dubenėlį virš garų, ištirpiname šokoladą. Galima įpilti kelis lašus cukraus sirupo ar vandens. Apelsiną nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Visus komponentus sudedame į desertinę lėkštę. Apibar..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Mokka" su mandarinais

40 g cukraus, kremui skirtą krakmolo kiekį arba pudingo miltelius, trynius bei 1/8 pieno išplakite iki vientisumo. Kitą cukraus dalį suberkite į likusį pieną ir užvirkite įbėrę žiupsnelį druskos. Verdančiu pienu užpilkite trynių-krakmolo mišinį ir išplakite šluotele. Tada ..

Recepto vertinimas: 0

Avižiniai sausainiai su datulėmis (Jūratės) (foto)

Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišant tešlą įmušti kiaušinius. Kai cukrus bus ištirpęs, ir tešla bus vienalytė, įberti maltus avižinius dribsnius, sumaišytus su kepimo milteliais, tada avižinius dribsnius. Pjaustytas datules galima įmaišyti į tešlą arba trup..

Recepto vertinimas: 3

BALTYMŲ SAUSAINIAI

Avizinius dribsnius isdziovinti orkaiteje ir truputi pakepinti. Suberti ant lentos ir pasmulkinti. Isplakti baltymus, dalimis berti cukru ir dribsnius, maisyti nuo seneliu i dubens vidu. Galima ipilti kelis lasus migdolu aliejaus ir iberti pora susmulkintu graikisku riesutu. Skarda iskloti taukais p..

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANAI

Migdolus keletui minuciu panardinti i karsta vandeni, nulupti luobeles ir isdziovinti. Tada migdolus sutrinti migdolu trintuveje arba kelis kartus permalti mesmale, kad gautusi kuo vientisesne mase. Kai migdolus sutriname reikia sumaisyti su cukraus pudra,karciuju migdolu esencija ir vandeniu. Mase ..

Recepto vertinimas: 4

Gardūs sojos kepsniukai

Kepsniukus valanda pamirkinti vistienos sultinyje, isplakti kiausini su ''Vegeta'', pipirais ir cili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti dziuvesiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai butu apsupti teslos. Ikaitinti keptuvi ir iskepti kepsniukus, gerai apkepti, kad igautu aukso ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kelis