Pyragas "Vainikėlis"

Ingridientai:
Tešla:
4 kiaušiniai, 3/4 stiklinės cukraus,
po 1/2 stiklinės miltų ir bulvių krakmolo,
šaukštelis kepimo miltelių.

Kremas:
2 stiklinės pieno, 4 šaukštai manų kruopų,
pakelis sviesto, 9 šaukštai cukraus pudros,
sulčių ir sutarkuotų žievelių (2 citrinų).

Pabarstams:
100 g avižinių dribsnių,
2-3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto, migdolų aliejaus.
Gaminimas
Kiaušinius plakti paprastu arba elektriniu plaktuvėliu, palaipsniui beriant cukrų. Kai masė sutirštės, suberti miltus ir krakmolą su kepimo milteliais, lengvai išmaišyti ir sudėti teslą į riebalais išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą su vamzdeliu centre.Iškepti tešlą vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.

Manų kruopas 10 min. užpilti pienu, po to, nuolat maišant, išvirti.
Per tą laiką paruošti pabarstus. Dribsnius pakepinti keptuvėje, sudėti sviestą, cukrų ir migdolų aliejų.

Sviestą, skirtą kremui, ištrinti su cukrumi, pamažu dedant ataušintą košę bei sultis ir citrinų žievelę. Perpjautą (vieną arba 2 kartus) vainikėlį pertepti mase, po to kruopščiai padengti ja visą kepinį, o iš viršaus pabarstyti apkepintais dribsniais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!