Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Ingridientai:

1 didelės saujos džiovintų grybų
2 valgomieji šaukštai perlinių ar miežinių kruopų
1 svogūnas
krapai
juodieji pipirai
druska
1 rūgštus obuolys arba citrina
bulvių

Geriausia šiam patiekalui pasirengti iš anksto - Kūčių rytą pamerkime vandenyje gerą saują džiovintų grybų ir atskirai kelis šaukštus perlinių arba miežinių kruopų. Neužmirškime kelis kartus pakeisti grybų vandenį. Virš kruopų turėtų būti vandens bent per du pirštus. Beje, pamerkus kruopas, į paviršių iškils nešvarumai - juos nupilkime ir tuomet kruopas mirkykime švariame vandenyje.
Prieš vakarienę užvirinkime litrą ar daugiau vandens, sudėkime išmirkytus grybus ir kruopas, druskos, labai smulkiai pjaustytą svogūno ropelę, krapų, kelis juodus pipirus, įmeskime rūgštoką obuolį (prieš paduodant į stalą jį išgriebsime) arba įspauskime citrinos sulčių. Reiktų viską pavirti kelias minutes.

Šis karštas ar atvėsęs grybų rasalas pateikiamas su karštomis bulvėmis, kurios verdamos arba kepamos orkaitėje su lupenomis.

Sanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!