25 rezultatų ieškant "kalendros"

Krevečių sriuba

Krevetes nuplauti ir nuvarvinti. Dvi citrinas nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Iš trečios išspausti sultis. Aitriąją papriką perpjauti, išimti sėklas. Puseles nuplauti ir smulkiai sukapoti. Sudėti į sultinį, įpilti 400 ml vandens ir virinti 10 min. Į puod..

Recepto vertinimas: 4

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir kalendros salotos

6 nedidelės buvles (2 kg) supjaustykite plonais griežinėliais ir dideliame puode pavirinkite, kol suminkštės. Tada nusunkite ir sudėkite į dubenį. Dubenyje kruopščiai sumaišykite 1/2 stiklinės baltojo vyno acto, 1/3 stiklinės alyvų aliejaus, grūstą česnako skiltelę, šaukštą smu..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlės šašlykai

Mės? įtrinti druskos, pipirų, sojų padažo bei kalendros mišiniu ir iškepti keptuvėje, įpylus šaukštelį aliejaus. Pomidorą ir avokadą supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su padažu, pagamintu iš visų nurodytų produktų. Keptą krūtinėlę supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas obuolių punšas

Paruošti stiprią arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių salotos

Neskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, bet nenugarinamos ir 5 min. palaikomos pridengtos. Jos lupamos karštos, o pjaustomos atšalusios. Aliejaus, acto, druskos, susmulkintų kalendros grūdelių mišinys išplakamas ir užpilamas ant bulvių, susluoksniuotų su svogūnų griežinėliais. U..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir daržovių mišrainė

Bulvės, morkos ir salierai supjaustomi kubiukais. Pienas ar grietinė, mairūnas, susmulkinti kalendros grūdeliai ir varškė ištrinama, įberiama cukraus, druskos ir užpilama ant paruoštų daržovių. Užbarstoma susmulkintų petražolių lapelių. ..

Recepto vertinimas: 0

Vengriška bulvių mišrainė

Nulupti obuoliai ir bulvės supjaustomos kubiukais, riešutai ir kiaušinio baltymai smulkiai sukapojami. Viskas sumaišoma, pasūdoma, įberiama truputis cukraus. Mišrainė sudedama į salotinę, apibarstoma kapotu tryniu ir užpilama padažu. Padažas: į majonezą įpilama aliejaus, vyno, ..

Recepto vertinimas: 0

Kilkių užkandis

Kilkės nuplaunamos, išimami kaulai, kartu su bulve ir morka sumalamos mėsmale, svogūnas sukapojamas ir ištrinamas su trupučiu cukraus, kad suminkštėtų, sudedami malti kalendros grūdeliai. Viskas sumaišoma. Virtos bulvės nulupamos, šaukšteliu išgremžiamas vidus. Tuštumos su kau..

Recepto vertinimas: 0

Česnakynė

Virtos bulvės stambiai sutarkuojamos, česnakas smulkiai sukapojamas ir ištrinamas su trupučiu cukraus, kad suminkštėtų, burokėlis supjaustomas šiaudeliais. Viskas užpilama kefyru, pasūdoma, įberiama maltų kalendros grūdelių. Valgoma su karštomis bulvėmis...

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai, įdaryti mėsa

Pasūdytame vandenyje išverdamos bulvės, nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į ataušusią bulvių košę dedamas kiaušinio trynys, 2 plakti kiaušiniai, pasūdomą ir gerai suminkoma. Padaromi paplotėliai, j kiekvieną jų dedama po šaukštą mėsos, kraštai užtaisomi, kiek suplojama. Kukuli..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grybų apkepas

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min. paverdamos. Paskui išgriebiamos kiaurasamčiu ir nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai nakčiai pamerkiami. Rytojaus dieną grybai išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi grieži..

Recepto vertinimas: 0

Grybų troškinys su kiauliena

Bulvės ir morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais. Mėsa supjaustoma juostelėmis, apvoliojama miltais ir apkepinama riebaluose. Į greitpuodį dedamos bulvės, morkos, apkepinta kiauliena, ant jos grybai, sviestas, supilama grietinė, pasūdomą, užbarstoma maltų kalendros grūd..

Recepto vertinimas: 4

Varškės, moliūgų ir obuolių apkepas

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar pasukama. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Rūgštesni obuoliai nulupami ir supjaustomi nedideliais gabaliukais. Į varškės masę sudedami m..

Recepto vertinimas: 0

Varškės ir morkų apkepas

Kiaušiniai išsukami su cukrumi, sudedama ištrinta varškė, sviestas, smulkiai sutarkuotos morkos, nuplikyti kmynai, sumalti kalendros grūdeliai ir masė gerai išsukama. Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais gabaliukais ir kartu su manų kruopomis sudedami į varškės masę. Viskas gera..

Recepto vertinimas: 0

Varškės, moliūgų ir obuolių apkepas (Jūratės)

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar viskas išmaišoma. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į varškės masę sudedami moli..

Recepto vertinimas: 5

Šokoladiniai meduoliai „Grybukai“ (Jūratės)

Maišant kaitinti medų, sviestą ir cukrų kol ištirps (geriau cukrų prieš tai sumalti). Atvėsinti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius, riešutus, kiaušinį. Gerai išminkyti ir palikti 2 valandoms. Iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti grybukų formeles. J..

Recepto vertinimas: 4

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumai..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis kepalėlis

Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų. Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį c..

Recepto vertinimas: 0

SKAIDRUS PAUKŠTIENOS SULTINYS

Supjaustyta mesa ar smulkiai sukapoti kaulai uzpilami saltu vandeniu ir uzvirinama. Nugraibstomos putos, pasudoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mesai suminkstejus, sudedamos stambiai supjaustytos darzoves, perpjautas, sausai pakepintas svogunas, suberiami kalendros grudeliai ir verdama to..

Recepto vertinimas: 3

ĮDARYTI POMIDORAI

Pomidorus nuplauti, nupjauti virsu, isskopti vidu ir apvertus apdziovinti. Paruosti idara: svoguna, cesnaka, imbiera aplupti. Svoguna smulkiai supjaustyti, cesnaka susmulkinti, o imbiera sutarkuoti per smulkia trintuve. Suri sutrinti sakute arba permalti. Keptuveje ikaitinti alieju, suberti svog..

Recepto vertinimas: 0

LĘŠIŲ SRIUBA SU MORKOMIS IR APELSINU

Svoguna aplupti ir smulkiai supjaustyti. Morkas nuvalyti ir supjaustyti kubeliais. Lesus nuplauti. Kmynus ir kalendru seklas pakepinti sausoje keptuveje. Tada jas supilti i troskinimo inda, ten taip pat sudeti svogunus, morkas, lesius, supilti apelsinu sultis ir darzoviu sultini, pasudyti. Inda uzde..

Recepto vertinimas: 0

Turkiškos baklazanų salotos

Baklazanus ir paprikas sudedame i skarda ir kepame 250 C temperaturos orkaiteje, kol susirauksleja ju odele. Iskepusias darzoves suvyniojame i dregna medziaga ir palaikome 5 min. tada nulupame odele, isimame seklas ir supjaustome baklazanus 3 cm kubeliais, o paprikas - siaudeliais. Susmulkiname svog..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kalendros