Varškės, moliūgų ir obuolių apkepas

Ingridientai:
1/2kg varškės,
200 g moliūgo,
400 g obuolių,
3 kiaušiniai,
2—3 šaukštai cukraus,
50—100 g sviesto,
1—2 stiklinės miltų,
kalendros,
cinamono,
druskos.
Gaminimas
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar pasukama. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Rūgštesni obuoliai nulupami ir supjaustomi nedideliais gabaliukais.
Į varškės masę sudedami moliūgai, obuoliai, lengvai maišant, plakti baltymai ir miltai. Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais. Į paruoštą skardą 3—4 cm sluoksniu sukrečiama masė, ant jos uždedama sviesto ir apie 30 min kepama orkaitėje. Iškepęs apkepas supjaustomas ir patiekiamas su grietine, uogiene ar kisieliumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!