LĘŠIŲ SRIUBA SU MORKOMIS IR APELSINU

Ingridientai:
200 g morkų
80 g lęšių
100 g svogūnų
1 1/3 stiklinės apelsinų sulčių
3 stiklinės daržovių sultinio
4 šaukštai naturalaus jogurto
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis kalendros sėklų
1 susmulkinta kalendros šakelė
žiūpsnelis paprikos, druskos
Gaminimas
Svogūna aplupti ir smulkiai supjaustyti. Morkas nuvalyti ir supjaustyti kubeliais. Lęšus nuplauti. Kmynus ir kalendrų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje. Tada jas supilti į troškinimo indą, ten taip pat sudėti svogūnus, morkas, lęšius, supilti apelsinų sultis ir daržovių sultinį, pasūdyti. Indą uždengti ir virti ant silpnos ugnies apie 30 min., kol suminkštės lęšiai. Po to sriubą sutrinti mikseriu arba pertrinti per sietelįį ir nuolat maišant užžvirinti. Prieš patiekiant įį dubeįnįį įdėti ššaukšštąą jogurto, pabarstyti smulkinta kalendra ir malta paprika.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!