Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Ingridientai:
6 porcijoms:

500 g vištienos krūtinėlės,
3 valg. š. čili padažo,
¼ stiklinės žuvies padažo,
200 g vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustyto baklažano,
Kaffir (arba paprastos) žaliosios citrinos lapai,
3 raudonųjų ir žaliųjų čili pipirų ankštys,
1 stiklinė kokoso grietinėlės,
3 stiklinės kokoso pieno,
1 šaukštas palmių (arba paprasto) cukraus,
¼ stiklinės šviežio baziliko lapų.

Padažui:

Žalieji Tailando čili pipirai,
3 valg. š. kapotos citrinžolės,
1 valg. š. kapotos kaffir (arba paprastos) žaliosios citrinos žievelės,
1 valg. š. kalendros sėklų,
¼ stiklinės kapoto šalotinio (arba mėlynojo) svogūno,
15 žalių aitriųjų pipirų ankščių (čili),
½ stiklinės kapoto česnako,
1 valg. š. druskos,
2 arb. š. pipirų,
1 valg. š. kapotos galangal (arba imbiero) šaknies,
1 arb. š. kmynų,
1 valg. š. krevečių padažo.
Gaminimas
Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumaišoma į vientisą masę. Šis padažas laikomas šaldytuve gali išbūti nesugedęs ilgą laikotarpį.

Supjaustytą baklažaną kelias minutes pamirkome vandenyje su žiupsneliu druskos. Aukštoje keptuvėje arba prikaistuvyje 2 valg. š žaliojo kari padažo verdama su 2 stiklinėm kokoso pieno ir kokoso grietinėle kol pasklis kvapas, masė taps vientisa ir įgaus aliejaus blizgesį. Tuomet sudedama vištiena ir supilamas likęs kokoso pienas. Įpilamas žuvies padažas, įdedama palmių cukraus. Kai vištiena išverda sudedami baklažanai ir kaffir žaliosios citrinos bei baziliko lapai. Suberiami pjaustyti čili pipirai ir čili padažas. Vištiena patiekiama su padažu, kuriame virė ir ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!