Varškės, moliūgų ir obuolių apkepas (Jūratės)

Ingridientai:
500g varškės,
200g moliūgo,
400g obuolių,
3 kiaušiniai,
2-3 v.š. cukraus,
50-100g sviesto,
1-2 stikl miltų,
kalendros, cinamono,
druskos.
Gaminimas
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, įberiama maltų kalendros grūdelių, cinamono, druskos, sudedama gerai su sviestu išsukta varškė ir dar viskas išmaišoma. Moliūgas stambiai sutarkuojamas. Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais gabalėliais.

Į varškės masę sudedami moliūgai, obuoliai, lengvai maišant plakti baltymai ir miltai. Skarda ištepama riebalais, pabarstoma miltais ir 3-4cm sluoksniu sukrečiama masė. Ant viršaus uždedama sviesto ir apie 30min. kepama orkaitėje. Iškepęs apkepas supjaustomas ir patiekiamas su grietine, uogiene ar kompotu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!