Kalėdinis kepalėlis

Ingridientai:
1 kg miltų;
Apie 130 g mielių;
250 g cukraus;
Apie 250 ml pieno;
Didelis žiupsnis druskos;
½ arb. š. citrinų aromato (arba tarkuotos citrinos žievlės);
3 kiaušiniai;
Muskato riešuto;
Kardamono;
Kalendros;
200 g razinų;
100 g kapotų migdolų;
50 g apelsinų žievelių cukatų;
50 g citrinų žievelių cukatų;
6 valg. š. romo;
150 g sviesto;
1 pak. vanilinio cukraus;
Cukraus pudros pyragui pabarstyti.
Gaminimas
Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų.

Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį cukrų, druską, muskato riešuto, kardamono, kalendros, įpilti citrinų aromato (arba tarkuotų žievelių) ir įmušti kiaušinius. Suminkyti vientisą tešlą ir 60 min. palaikyti, kad iškiltų.

Sumaišyti razinas, migdolus, vaisių žievelių cukatas ir romą. Viską įminkyti į tešlą. Iš tešlos suformuoti ovalą ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kad kepalėlis kepdamas neprarastų formos, jį apjuosti kelis kartus perlenkta aliuminio folija.

Dėti į iš anksto iki 175°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 1 val. Sviestą įkaitinti. Jame ištirpinti vanilinį cukrų ir iškeptą dar šiltą kepalėlį tepti šiuo mišiniu, kol bus sunaudotas visas. Kepalėlį ataušinti ir storai pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!