25 rezultatų ieškant "kaitiname"

Ant grotelių kepta lašiša su sojų padažu

Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką. Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys. Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu. Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti. Grilį įkaitiname. Lašišą dedame a..

Recepto vertinimas: 0

Dribsnių biskvitėliai

Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame medų ir kaitiname, kol ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome dribsnius, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotų kepimo lakštų formuojame dribsnių kauburėlius, palikdami tarp jų di..

Recepto vertinimas: 0

Plikytas žiedas

1. Tešlą, paruoštą pagal plikytos tešlos gaminimo technologiją, dedame 23 cm skersmens apskritimu, nupieštu ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos. Kepame 200° C karštumo orkaitėje 40 minučių. 2. Žiedą perpjauname išilgai. aukštu išimame neiškepusią tešlą...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis. 2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai, pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo form..

Recepto vertinimas: 5

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta meksikietiška sriuba

Mėsą išverdame ir susmulkiname, smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Pupeles, pomidorų padažą, svogūnus, mėsą, ir prieskonius (pagal skonį) supilame į vieną puodą. Panaudodami bulvių trintuvę viską sutriname ir kaitiname ant mažos ugnies. Pilame vandens (priklausomai kokio ..

Recepto vertinimas: 4

Troškinta jautiena su kokosais

Kumpį nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudedame kumpio kubelius. Kepame uždengtoje keptuvėje 15 minučių, nustatę mažą kaitrą. Mėsai apskrudus, suberiame smulkintus kokosus. Kepiname apie 3 minutes. Kol mėsa kepa, gaminame padažą. Kito..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos maltiniai

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus malti..

Recepto vertinimas: 0

Saldi vidurvasario sriuba

Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja..

Recepto vertinimas: 0

STERKAS SU PORAIS

Zuvi itriname prieskoniais ir apvoliojame miltuose. Porus supjaustome siaudeliais ir iskepame aliejuje. Ikaitiname keptuve, sudedame sviesta ir iskepame zuvi. I ta pacia keptuve supilame vyna ir iberiame smulkiai kapotu papriku...

Recepto vertinimas: 0

TUNO KEPSNYS

Atitirpiname tuna, pabarstome prieskoniais, ikaitiname keptuve, ipilame aliejaus, Kepame kiekviena tuno puse po 1 minute. Apverte kepsni, sudedame grietine, suberiame Vegeta ir supjaustytus agurkus. Troskiname 2 min. Tiekiame su ryziais ir citrina bei alyvuogemis...

Recepto vertinimas: 3

CITRININIS PYRAGAS

Is teslai skirtu produktu paruosiame trapia tesla, isklojame ja kepimo formoje, atsaldome ir apkepame. I forma supilame kiausiniu, sviesto ir cukraus mase. Kepame orkaiteje 170 C temperaturoje 10 minuciu. Ruosiame idara:kiausinius isplakame, suberiame cukru, sudedame sviesta, isspaudziame citrinos s..

Recepto vertinimas: 3

MORENGINIS PYRAGAS SU MANGU

Ruosiame pyragaicius: is cukraus ir vandens isvirtu sirupu uzplikome kiausiniu baltymus, plakame, kol atvesta. Konditeriniu svirkstu ant pergamentinio popieriaus formuojame pyragaicius ir dzioviname 50 C temperaturoje orkaiteje 3 valandas.Ruosiame krema: kiausinio trynius isplakame su cukrumi ir mil..

Recepto vertinimas: 4

KEPTOS KRIAUŠĖS SU IMBIERU

Orkaite ikaitiname iki 190 C temperaturos. Kepimo forma istepame sviestu. Kriauses nulupame, perpjauname pusiau ir isimame seklalizdzius. Perpjauta puse dedame i kepimo forma. Grietinele, cukru, vaniles esencija, cinamona, muskata, imbiera ismaisome ir uzpilame ant kriausiu. Kepame 30-35 min. kartai..

Recepto vertinimas: 0

APELSINAI KARAMELINIAME PADAŽE

Darzovems lupti skirtu peiliuku plonai nupjauname apelsino zievele ir supjaustome ja plonomis juostelemis. Nuo kiekvieno apelsino apacios ir virsaus nupjauname po riekele. Po to nupjaustome balta apelsino dali. Apelsinus supjaustome 1 cm griezineliais, riekeles isdeliojame leksteje ir apslakstome pj..

Recepto vertinimas: 0

MIGDOLINIAI SAUSAINIAI

Is vakaro i dubeni supilame miltus, cukru, skaldytus migdolus, 2 kiausinius, druska, aptirpinta sviesta arba margarina, roma, kelimo miltelius, cinamona. Viska gerai isminkome, kol tesla taps kieta. Tesla padaliname i keleta gabaleliu ir suformuojame desreles ilgio ritinelius. Taip paruosta tesla pa..

Recepto vertinimas: 4

MAKARONAI SU PELĖSINIU SŪRIU

I puoda supilame grietinele ir sudedame suri. Kaitiname iki uzvirimo nuolat maisydami. Kai uzkaista, suberiame makaronus, kaitiname 5 minutes vis maisydami. Tiekiame su kapotais zalumynais...

Recepto vertinimas: 4

Tradicinis fondiu

Fondiu inda istriname cesnako skiltele, ipilame vyna ir ji ikaitiname ant silpnos ugnies. Suri supjaustome smulkiais gabaleliais arba sutarkuojame ir sudedame i karsta vyna. Maisydami kaitiname, kol suris istirpsta. Truputyje salto vandens ismaisome krakmola, vysniu trauktine, prieskonius. Maisydami..

Recepto vertinimas: 0

Ženevos fondiu

I fondiu inda supilame vyna. Sudedame grietine, suri, kiausiniu trynius, iberiame prieskoniu ir kaitiname, kol issilydo suris. Nuolat maisome. Patiekiame su duonos skrebuciais, virtomis bulvemis ar makaronu gaminiais...

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas su žiediniais kopūstais

Visciukus nuplauname, supjaustome isilgai ir istriname druska bei pipirais. I puoda sudedame morka, petrazoliu sakni, svogunus ir visciukus. Uzpilame saltu vandeniu, kad apsemtu, ir verdame. Pora kartu mesa apverciame. Kai vistiena suminksteja, i sultini ipilame grietine, suberiame dziuveselius bei ..

Recepto vertinimas: 0

Juros lydekos putėsiai

Lydekos file kaitiname su pienu ant nedideles ugnies apie 10 min. Atvesiname. I keptuve sudedame sviesta, islydome ir i ji suberiame miltus. Maisydami kaitiname iki uzvirimo. Truputi atvesiname. Tuomet i inda sudedame zuvi, supilame piena, kuriame ji vire, sukreciame sviesto bei miltu misinįi ir sm..

Recepto vertinimas: 0

Kepta Įdaryta silkė

Keptuveje su sviestu pakepame susmulkinta svoguna.Is silkiu isimame vidurius, isvalome, isplauname. Atskiriame silkiu odele, prie galvos ir uodegos nukerpame stuburo kaula, isimame silkes mesa, isrenkame kaulus. Silke sumalame su atvesusiu svogunu, piene mirkyta batono riekele, imusame kiausini, ibe..

Recepto vertinimas: 1

Šaltalankių kremas

1 stiklinę sulčių, 1 stiklinę vandens, 1 stiklinę cukraus kaitiname puode. 0,5 stiklinės vandens sumaišome su krakmolu ir supilame į karštą sirupą, užviriname. Kisielių atšaldome ir sumaišome su plakta grietinėle. Kremą sudedame į taures, apšlakstome išvirtu šokoladu, papuošiam..

Recepto vertinimas: 0

Močiutės bandelės

Mieles sumaišome su 1 šaukštu cukraus, įpilame šiltą pieną, 5-6 šaukštus miltų, išmaišome ir pakildiname. Tada supilame ištirpintą sviestą, likusį cukrų, druską ir dalimis sijodami įminkome miltus. Suformuojame 10 bandelių ir sudėję į miltais pabarstytą kepimo skardą ir užd..

Recepto vertinimas: 4

Griliažas

•Griliažą ruošiame keptuvėje su storu dugnu. Joje sumaišome sviestą, medų, cinamoną ir kaitiname ant vidutinės ugnies 3-4 min. nuolat maišydami. Tuomet supilame suskaldytus lazdynų riešutus ir verdame masę apie 4 min. Sumažiname ugnį ir kaitiname maišydami dar apie 3 min., kol kara..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kaitiname