24 rezultatų ieškant "kaitiname"

Plekšnės su vynuogėmis

1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. 2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sv..

Recepto vertinimas: 0

Salotos „Gardumėlis“

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir suberti miltus. Į mišinį supilame karštą pieną. Maišant kaitiname, kol pradeda tirštėti. Tada perkošiame, pridedame vanilinio cukraus. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį su mirkytomis razinomis ir užpilamos vaniliniu pada..

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greita..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai grietinėlės padaže

Makaronus išvirti su 3 kubeliais sultinio. Tuo metu kol verda makaronai, gaminame padažą. Smulkiai kapotą svogūną pakepiname 2 valg.šaukštuose sviesto. Vėliau suberiame miltus ir dar pakepame. Kai miltai ir svogūnai iškepa, supilame grietinėlę ir išmaišome, kaitiname kol u..

Recepto vertinimas: 4

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Plekšnė su grybų padažu

Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus. Į..

Recepto vertinimas: 2

Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija. Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. T..

Recepto vertinimas: 0

Karštos salotos su ryžiais

Ryžius suberiame į puodą, užpilame vandens. Užverdame, pridengiame ir verdame 30 minučių. Supjaustome svogūnų laiškus. Papriką išvalome ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Ridikėlius supjaustome smulkiai. Gaminame padažą, gerai sumaišydami visus jo komponentus. Ryžius nusunki..

Recepto vertinimas: 0

PUSRYTINIAI SUMUŠTINIAI

Suri sutarkuojame burokine tarka, imuuame kiausini ir viska gerai ismaisome. Batona supjaustome riekelemis. Ant kiekvienos riekeles dedame paruostos mases (gana riebu sluoksni). Ikaitiname alieju keptuveje. Dedame paruostus sumustinius i keptuve taip, kad uzteptoji mase atsidurtu ant ikaitusiu rieba..

Recepto vertinimas: 0

ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIŲ SULTIMIS

Uogas perrenkame, surusiuojame i dideles ir mazas. Smulkias sutriname medine trintuve, suberiame cukru ir gerai ismaisome. I tyre suberiame sveikas zemuoges ir paliekame 7-8 val. Uogiene kaitiname ant silpnos ugnies. Kai uogiene uzverda nuimame ja nuo ugnies, supilame sultis ir gerai ismaisome. Uogi..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE

Saltam 0,5 l vandens isbrinkinti zelatina, is likusio isverdame marinata, supilame zelatina, truputi paverdame, idedame pipirus, cukru, druska, acto asencija, lauro lapelius.Supjaustome pomidorus, svogunus, juos sudedame i 0,5 stiklainius, uzpilame uzvirusi marinata ir uzdejusios dangtelius, istatom..

Recepto vertinimas: 0

RAZINŲ PADAŽAS

Sviesta ikaitiname iki rudumo. Pakepiname miltus, supilame sultini ir paviriname. Supilame vyna, iberiame druskos, razinas, smulkintus migdolus, cukru. Padaza dar karta pakaitiname, bet neuzviriname...

Recepto vertinimas: 0

ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ

Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..

Recepto vertinimas: 3

MARINUOTOS DARŽOVIŲ SALOTOS

Morkas paviriname ir supjaustome siaudeliais, svogunus - plonais griezineliais, obuolius nulupame ir supjaustome skiltelemis. Saldziasias paprikas supjaustome siaudeliais, kopustus - smulkiai. I darzoves suberiame druska ir gerai ismaisome. Ant stiklainio dugno dedame po 1-2 lauru lapus, iberiame 1-..

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU PELĖSINIU SŪRIU

I puoda supilame grietinele ir sudedame suri. Kaitiname iki uzvirimo nuolat maisydami. Kai uzkaista, suberiame makaronus, kaitiname 5 minutes vis maisydami. Tiekiame su kapotais zalumynais...

Recepto vertinimas: 4

Manų kruopų paplotėliai su gervuogėmis

I verdanti vandeni su sviestu ir medumi supilame manus ir isverdame vidutinio tirstumo manu kose. Kose atvesiname, imaisome miltus, kiausini. Keptuveje su aliejumi iskepame paplotelius. Padazui tryni sumaisome su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais, dalimis supilame piena, gerai ismaisome..

Recepto vertinimas: 0

Su kmynais kepti baravykai

Keptuveje ikaitiname alieju. Sudedame nuvalytus baravykus ir pakepiname. Suberiame supjaustytas darzoves ir pakepiname, ipilame sultini, pasudome ir uzdenge dangciu troskiname. Patiekiame su bulviu kose...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių putėsiai

Obuolius nulupame, susmulkiname ir uzpilame vandeniu bei cukrumi. Kaitiname, kol obuoliai visai suminkstes. Nuo obuoliu nupilame sirupa, jame isbrinkiname ir istirpiname zelatina. Obuolius atvesiname, pertriname. I obuoliu tyre imaisome vanilini cukru, zelatina, citrinu sulciu ir ivairius susmulkint..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis fondiu

Fondiu inda istriname cesnako skiltele, ipilame vyna ir ji ikaitiname ant silpnos ugnies. Suri supjaustome smulkiais gabaleliais arba sutarkuojame ir sudedame i karsta vyna. Maisydami kaitiname, kol suris istirpsta. Truputyje salto vandens ismaisome krakmola, vysniu trauktine, prieskonius. Maisydami..

Recepto vertinimas: 0

Juros lydekos putėsiai

Lydekos file kaitiname su pienu ant nedideles ugnies apie 10 min. Atvesiname. I keptuve sudedame sviesta, islydome ir i ji suberiame miltus. Maisydami kaitiname iki uzvirimo. Truputi atvesiname. Tuomet i inda sudedame zuvi, supilame piena, kuriame ji vire, sukreciame sviesto bei miltu misinįi ir sm..

Recepto vertinimas: 0

Kepta Įdaryta silkė

Keptuveje su sviestu pakepame susmulkinta svoguna.Is silkiu isimame vidurius, isvalome, isplauname. Atskiriame silkiu odele, prie galvos ir uodegos nukerpame stuburo kaula, isimame silkes mesa, isrenkame kaulus. Silke sumalame su atvesusiu svogunu, piene mirkyta batono riekele, imusame kiausini, ibe..

Recepto vertinimas: 1

Švediški mėsos kukuliai II

Svoguna smulkiai supjaustome ir apkepame. Viska sudedame i viena inda ir gerai ismaisome. Is gautos mases formuojame mazus mesos kukulius.Keptuveje ikaitiname sviesta arba margarina ir kepame po 8-10 siu kukuliu. Kepdami keptuve kartas nuo karto pakratome, kad kukuliai apkeptu is visu pusiu.Kukulius..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių kremas

1 stikline sulciu, 1 stikline vandens, 1 stikline cukraus kaitiname puode. 0,5 stiklines vandens sumaisome su krakmolu ir supilame i karsta sirupa, uzviriname. Kisieliu atsaldome ir sumaisome su plakta grietinele. Krema sudedame i taures, apslakstome isvirtu sokoladu, papuosiame plakta grietinele, s..

Recepto vertinimas: 0

Griliažas

•Griliažą ruošiame keptuvėje su storu dugnu. Joje sumaišome sviestą, medų, cinamoną ir kaitiname ant vidutinės ugnies 3-4 min. nuolat maišydami. Tuomet supilame suskaldytus lazdynų riešutus ir verdame masę apie 4 min. Sumažiname ugnį ir kaitiname maišydami dar apie 3 min., kol kara..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kaitiname