25 rezultatų ieškant "kaitiname"

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai ..

Recepto vertinimas: 3

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška užkanda

Pupeles sudedame į puodą ir pašildome. Traškučius gražiai sudedame į didelį ugniai atsparų indą. Ant jų tolygiai užberiame pupeles. Ant viršaus užpilame salsos ir apibarstome sūriu. Indą dedame ant grilio grotelių ir kaitiname, kol pradeda burbuliuoti. Tiekiame iškart. Pastab..

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

Kakavinis pyragas

Užminkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. kepame apie 35 - 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltą su ledais ar užpilu. ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių salotos su kiaulienos šonine

Išvirtas bulves supjaustome kubeliais ir apibarstome smulkintais petražolių lapeliais. Keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, sudedame smulkintus svogūnus, kiek pakepiname. Tuomet pasūdome ir pabarstome miltais. Maišydami dar pakepiname, užpilame actu bei vandeniu i..

Recepto vertinimas: 2

Marinuotos daržovių salotos (Jurgos)

Susmulkintus kopūstus, agurkus, morkas sumaišome dubenyje, sudedame į 1 litro stiklainius, užpildydami ¾ stiklainio. Į likusią ¼ stiklainio pridedame supjaustytų pomidorų. Užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. Stiklainius kaitiname 15 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pyragas

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Ja išklojame kepimo formą, suformuojame aukštesnius kraštus ir kepame 170°C temperatūros orkaitėje. Įdarui kiaušinį ir trinius išplakame su cukrumi, sudedame sviestą, išspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame jos žievelę i..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENA TEŠLOJE

Cesnaka isspaudziame ir gerai ismaisome su produktais skirtais padazui, kol gausis vientisa mase.Vistiena supjaustome siaudeliais ir pamarinave su prieskoniais apie 1 valanda palaikome saldytuve.Kiausinius isplakame su grietinele, miltais bei prieskoniais.Keptuveje ikaitiname alieju ir dedame pamirk..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ ATSARGOS

Sunokusius agrastus suberiame i emaliuota puoda, mediniu grustuvu sumaigome, uzpilame karstu vandeniu ( 1 kg uogu imame ketvirtj stiklines vandens). Puoda su uogomis statome ant virykles ir nuolat maisydami kaitiname 30 minuciu, bet neuzviriname. Iskaitintas sultis perkosiame i paruostus stiklainius..

Recepto vertinimas: 0

JUODIEJI SERBENTAI SU MĖLYNIŲ SULTIMIS

Paruostas uogas blansiruojame, perdedame is kiaurasamcio i puoda, uzpilame melyniu sultimis. Atsargiai maisydami, kaitiname iki 80-85 C, ispilstome i stiklainius ir sandariai uzdarome. Stiklainius apverciame dugnais i virsu, kad atvestu...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENA SU TAKO PADAŽU

Vistiena supjaustome stambiais gabaleliais. I keptuve ipilame grietinele ir kaitiname. Kai grietineles lieka nedaug, sudedame vistiena ir maisydami kepame. Sudedame Tako prieskonius, supilame vyna, marinuota cesnaka, ir troskiname 7 minutes nuolat maisydami...

Recepto vertinimas: 0

RIEBUS PADAŽAS

Piena, kiausiniu trynius ir sviesta geraiismaisome, inda statome i didesni inda su karstu vandeniu ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirsteja. Nuolat maisydami supilame acta, citrinu sultis ir alieju, iberiame druskos, pipiru, smulkinto raudonelio. Tiekdami imaisome plakta grietine...

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU PELĖSINIU SŪRIU

I puoda supilame grietinele ir sudedame suri. Kaitiname iki uzvirimo nuolat maisydami. Kai uzkaista, suberiame makaronus, kaitiname 5 minutes vis maisydami. Tiekiame su kapotais zalumynais...

Recepto vertinimas: 4

MANŲ KUKULIAI SU VYŠNIŲ PADAŽU

I puoda sudedame vysnias, ipilame 2 stiklines vandens, suberiame cukru, cinamona, citrinos zieveles ir verdame 5 minutes. Krakmola sumaisome su nedideliu kiekiu vandens, supilame i vysniu padaza ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirstes. I piena sudedame sviesta, iberiame druskos, cukraus, vanil..

Recepto vertinimas: 5

SKLINDŽIAI SU SĖLENOMIS

Miltus persijojame, suberiame kepimo miltelius ir selenas, ismaisome, imusame kiausini ir maisydami pilame piena. Padarome grietines tirstumo mase, suberiame prieskonius ir 20 minuciu paliekame pastoveti. Ikaitiname keptuve, ipilame aliejaus ir, saukstu dedami tesla, kepame blynus. Tiekiame su griet..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ IR VERŠIENOS BLYNAI

Ryzius sumaisome su malta versiena, imusame kiausini, iberiame prieskoniu, gerai ismaisome. Formuojame apvalius paplotelius ir apvoliojame miltuose. Kita kiausini isplakame ir i ji sumerkiame paplotelius. Ikaitiname keptuve ir supilame alieju. Sudedame blynus ir apkepiname is abieju pusiu. Taip paru..

Recepto vertinimas: 0

KRISTINOS KEPSNIUKAI

Vistienos file supjaustome kubeliais ir sudedame i dubeneli. Ant vistienos sumusame kiausinius, suberiame krakmola ir sudedame majoneza. Paskaniname prieskoniais. Ir tada, viska labai gerai ismaisome. I keptuve ipilame aliejaus ir ji ikaitiname. Kai jau bus ikaites aliejus, tada dedame su saukstu pa..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis fondiu

Fondiu inda istriname cesnako skiltele, ipilame vyna ir ji ikaitiname ant silpnos ugnies. Suri supjaustome smulkiais gabaleliais arba sutarkuojame ir sudedame i karsta vyna. Maisydami kaitiname, kol suris istirpsta. Truputyje salto vandens ismaisome krakmola, vysniu trauktine, prieskonius. Maisydami..

Recepto vertinimas: 0

Juros lydekos putėsiai

Lydekos file kaitiname su pienu ant nedideles ugnies apie 10 min. Atvesiname. I keptuve sudedame sviesta, islydome ir i ji suberiame miltus. Maisydami kaitiname iki uzvirimo. Truputi atvesiname. Tuomet i inda sudedame zuvi, supilame piena, kuriame ji vire, sukreciame sviesto bei miltu misinįi ir sm..

Recepto vertinimas: 0

Kepta Įdaryta silkė

Keptuveje su sviestu pakepame susmulkinta svoguna.Is silkiu isimame vidurius, isvalome, isplauname. Atskiriame silkiu odele, prie galvos ir uodegos nukerpame stuburo kaula, isimame silkes mesa, isrenkame kaulus. Silke sumalame su atvesusiu svogunu, piene mirkyta batono riekele, imusame kiausini, ibe..

Recepto vertinimas: 1

Saldi alaus sriuba

I puoda supilame alu, piena, grietinele, cukru, razinas, truputi pasudome ir kaitiname. Tada ipilame krakmola, sumaisyta su trupuciu pieno ar vandens, uzviriname. Nukeliame nuo ugnies, idedame cinamono,palaikome keleta min. uzdengta. Patiekiame karsta su pakepintu batonu ardziuveseliais...

Recepto vertinimas: 5

Strutiena su saldžiarugščiu padažu

Mesa supjaustome nedideliais kubeliais, pavoliojame miltuose ir apkepame keptuveje su aliejumi bei sviestu. Kai mesa paruduoja, ja isimame, o keptuveje toliau ruosiame padaza. Ipilame vistienos sultini, soju padaza, acta, iberiame cukraus. Ikaitiname. Ipilame vandenyje isleistu kukuruzu miltu ir tru..

Recepto vertinimas: 5

Uzbekiškas plovas II

I dideli, mazdaug 5 l talpos, aukstais krastais puoda ipilame alieju ir ikaitiname. I ikaitusi alieju sudedame 3 x 3 cm gabaliukais supjaustyta kiauliena arba su kaulais sukarpyta vistiena. Verdame aliejuje, kol apkeps. Tada i puoda sudedame susmulkintus svogunus, siaudeliais sutarkuotas morkas, ibe..

Recepto vertinimas: 4

Griliažas

•Griliažą ruošiame keptuvėje su storu dugnu. Joje sumaišome sviestą, medų, cinamoną ir kaitiname ant vidutinės ugnies 3-4 min. nuolat maišydami. Tuomet supilame suskaldytus lazdynų riešutus ir verdame masę apie 4 min. Sumažiname ugnį ir kaitiname maišydami dar apie 3 min., kol kara..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kaitiname