25 rezultatų ieškant "kaitiname"

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai ..

Recepto vertinimas: 3

Plekšnės su vynuogėmis

1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. 2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sv..

Recepto vertinimas: 0

Salotos „Gardumėlis“

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir suberti miltus. Į mišinį supilame karštą pieną. Maišant kaitiname, kol pradeda tirštėti. Tada perkošiame, pridedame vanilinio cukraus. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį su mirkytomis razinomis ir užpilamos vaniliniu pada..

Recepto vertinimas: 0

Karameliniai apelsinai

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę. 2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame. 3. Į skardą įdedame..

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

Kakavinis pyragas

Užminkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. kepame apie 35 - 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltą su ledais ar užpilu. ..

Recepto vertinimas: 3

Plekšnė su grybų padažu

Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus. Į..

Recepto vertinimas: 2

Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija. Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. T..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pyragas

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Ja išklojame kepimo formą, suformuojame aukštesnius kraštus ir kepame 170°C temperatūros orkaitėje. Įdarui kiaušinį ir trinius išplakame su cukrumi, sudedame sviestą, išspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame jos žievelę i..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENA TEŠLOJE

Cesnaka isspaudziame ir gerai ismaisome su produktais skirtais padazui, kol gausis vientisa mase.Vistiena supjaustome siaudeliais ir pamarinave su prieskoniais apie 1 valanda palaikome saldytuve.Kiausinius isplakame su grietinele, miltais bei prieskoniais.Keptuveje ikaitiname alieju ir dedame pamirk..

Recepto vertinimas: 0

PUSRYTINIAI SUMUŠTINIAI

Suri sutarkuojame burokine tarka, imuuame kiausini ir viska gerai ismaisome. Batona supjaustome riekelemis. Ant kiekvienos riekeles dedame paruostos mases (gana riebu sluoksni). Ikaitiname alieju keptuveje. Dedame paruostus sumustinius i keptuve taip, kad uzteptoji mase atsidurtu ant ikaitusiu rieba..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENA SU TAKO PADAŽU

Vistiena supjaustome stambiais gabaleliais. I keptuve ipilame grietinele ir kaitiname. Kai grietineles lieka nedaug, sudedame vistiena ir maisydami kepame. Sudedame Tako prieskonius, supilame vyna, marinuota cesnaka, ir troskiname 7 minutes nuolat maisydami...

Recepto vertinimas: 0

RIEBUS PADAŽAS

Piena, kiausiniu trynius ir sviesta geraiismaisome, inda statome i didesni inda su karstu vandeniu ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirsteja. Nuolat maisydami supilame acta, citrinu sultis ir alieju, iberiame druskos, pipiru, smulkinto raudonelio. Tiekdami imaisome plakta grietine...

Recepto vertinimas: 0

RAZINŲ PADAŽAS

Sviesta ikaitiname iki rudumo. Pakepiname miltus, supilame sultini ir paviriname. Supilame vyna, iberiame druskos, razinas, smulkintus migdolus, cukru. Padaza dar karta pakaitiname, bet neuzviriname...

Recepto vertinimas: 0

MAKARONAI SU PELĖSINIU SŪRIU

I puoda supilame grietinele ir sudedame suri. Kaitiname iki uzvirimo nuolat maisydami. Kai uzkaista, suberiame makaronus, kaitiname 5 minutes vis maisydami. Tiekiame su kapotais zalumynais...

Recepto vertinimas: 4

RYŽIŲ IR VERŠIENOS BLYNAI

Ryzius sumaisome su malta versiena, imusame kiausini, iberiame prieskoniu, gerai ismaisome. Formuojame apvalius paplotelius ir apvoliojame miltuose. Kita kiausini isplakame ir i ji sumerkiame paplotelius. Ikaitiname keptuve ir supilame alieju. Sudedame blynus ir apkepiname is abieju pusiu. Taip paru..

Recepto vertinimas: 0

KRISTINOS KEPSNIUKAI

Vistienos file supjaustome kubeliais ir sudedame i dubeneli. Ant vistienos sumusame kiausinius, suberiame krakmola ir sudedame majoneza. Paskaniname prieskoniais. Ir tada, viska labai gerai ismaisome. I keptuve ipilame aliejaus ir ji ikaitiname. Kai jau bus ikaites aliejus, tada dedame su saukstu pa..

Recepto vertinimas: 0

Manų kruopų paplotėliai su gervuogėmis

I verdanti vandeni su sviestu ir medumi supilame manus ir isverdame vidutinio tirstumo manu kose. Kose atvesiname, imaisome miltus, kiausini. Keptuveje su aliejumi iskepame paplotelius. Padazui tryni sumaisome su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais, dalimis supilame piena, gerai ismaisome..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis fondiu

Fondiu inda istriname cesnako skiltele, ipilame vyna ir ji ikaitiname ant silpnos ugnies. Suri supjaustome smulkiais gabaleliais arba sutarkuojame ir sudedame i karsta vyna. Maisydami kaitiname, kol suris istirpsta. Truputyje salto vandens ismaisome krakmola, vysniu trauktine, prieskonius. Maisydami..

Recepto vertinimas: 0

Juros lydekos putėsiai

Lydekos file kaitiname su pienu ant nedideles ugnies apie 10 min. Atvesiname. I keptuve sudedame sviesta, islydome ir i ji suberiame miltus. Maisydami kaitiname iki uzvirimo. Truputi atvesiname. Tuomet i inda sudedame zuvi, supilame piena, kuriame ji vire, sukreciame sviesto bei miltu misinįi ir sm..

Recepto vertinimas: 0

Kepta Įdaryta silkė

Keptuveje su sviestu pakepame susmulkinta svoguna.Is silkiu isimame vidurius, isvalome, isplauname. Atskiriame silkiu odele, prie galvos ir uodegos nukerpame stuburo kaula, isimame silkes mesa, isrenkame kaulus. Silke sumalame su atvesusiu svogunu, piene mirkyta batono riekele, imusame kiausini, ibe..

Recepto vertinimas: 1

Strutiena su saldžiarugščiu padažu

Mesa supjaustome nedideliais kubeliais, pavoliojame miltuose ir apkepame keptuveje su aliejumi bei sviestu. Kai mesa paruduoja, ja isimame, o keptuveje toliau ruosiame padaza. Ipilame vistienos sultini, soju padaza, acta, iberiame cukraus. Ikaitiname. Ipilame vandenyje isleistu kukuruzu miltu ir tru..

Recepto vertinimas: 5

Uzbekiškas plovas II

I dideli, mazdaug 5 l talpos, aukstais krastais puoda ipilame alieju ir ikaitiname. I ikaitusi alieju sudedame 3 x 3 cm gabaliukais supjaustyta kiauliena arba su kaulais sukarpyta vistiena. Verdame aliejuje, kol apkeps. Tada i puoda sudedame susmulkintus svogunus, siaudeliais sutarkuotas morkas, ibe..

Recepto vertinimas: 4

Švediški mėsos kukuliai II

Svoguna smulkiai supjaustome ir apkepame. Viska sudedame i viena inda ir gerai ismaisome. Is gautos mases formuojame mazus mesos kukulius.Keptuveje ikaitiname sviesta arba margarina ir kepame po 8-10 siu kukuliu. Kepdami keptuve kartas nuo karto pakratome, kad kukuliai apkeptu is visu pusiu.Kukulius..

Recepto vertinimas: 0

Griliažas

•Griliažą ruošiame keptuvėje su storu dugnu. Joje sumaišome sviestą, medų, cinamoną ir kaitiname ant vidutinės ugnies 3-4 min. nuolat maišydami. Tuomet supilame suskaldytus lazdynų riešutus ir verdame masę apie 4 min. Sumažiname ugnį ir kaitiname maišydami dar apie 3 min., kol kara..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kaitiname