Imbieriniai keksiukai

Ingridientai:
Didelė kriaušė,
šaukštas citrinų sulčių,
100 g cukraus sirupo,
3 šaukštai rudojo cukraus,
75 g sviesto,
150 g miltų,
pusė šaukštelio maltų imbierų,
ketvirtadalis maltų kvapiųjų pipirų,
pusė šaukštelio sodos,
kiaušinis,
2 šaukštai medaus.
Gaminimas
1. 8 mažas keksiukų formeles patepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi.
2. Kriaušę nulupame, išpjauname sėklalizdį, minkštimą supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį su šaltu vandeniu skiestomis citrinų sultimis (kad nepatamsėtų).
3. Į nedidelį puodą supilame sirupą, sudedame sviestą ir suberiame cukrų. Nustatome mažą kaitrą ir kaitiname, kol sviestas ištirpsta. Atvėsiname.
4. Į dubenį persijojame 100 g miltų, suberiame prieskonius ir sodą. Paskui suberiame likusius miltus, supilame sirupo, sviesto ir cukraus masę, įmušame kiaušinį. Išplakame. Sudedame į formeles.
5. Nuo kriaušės nupilame vandenį. Kriaušę sutriname.
6. Keksiukus įpjauname, o į kiekvieną įpjovą įdedame trintos kriaušės.
7. Kepame 170° C karštumo orkaitėje 35 minutes.
8. Vėsiname 10 minučių ant kepimo grotelių. Paskui formeles apverčiame ir išimame keksiukus. Apšlakstome juos medumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!