Plekšnė su grybų padažu

Ingridientai:
600g. plekšnių filė,
250g. pievagrybių,
svogūnas,
šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
250 ml. sauso baltojo vyno,
250 ml. grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
30 g. tarkuoto sūrio,
lauro lapelis,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių,
maltų pipirų, druskos.
Gaminimas
Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus.

Į keptuvėje likusius riebalus sudedame petražoles, suberiame miltus, supilame vyną, grietinėlę, įdedame lauro lapelį. Nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

Plekšnių filė nusausiname, supjaustome į 4 dalis. Tada sulenkiame per pusę ir gabalėlį šalia gabalėlio sudedame į keptuvą.

Padažą perkošiame, įmaišome į jį kiaušinių trynius, sudedame pievagrybius, pasūdome, pagardiname pipirais, pasūdome ir supilame ant žuvies. Paviršių apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!