Dribsnių biskvitėliai

Ingridientai:
125 g sviesto arba margarino,
90 g medaus,
350 g dribsnių,
2 šaukštai saulėgrąžų seklų.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame medų ir kaitiname, kol ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome dribsnius, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotų kepimo lakštų formuojame dribsnių kauburėlius, palikdami tarp jų didesnius tarpus Kepame 8-10 min. iki 100°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dribsnių kauburėliai lengvai paruduoja. Iškeptus palaikome 3 min,, po to mediniu peiliu atskiriame biskvitėlius vieną nuo kito ir dar paliekame ant kepimo lakštų, kol visai atvėsta. Po to atsargiai peiliu arba mentele biskvitėlius perdedame į lėkštę ir tiekiame į stalą.

Pastabos: jeigu biskvitėliai labai birūs, galime įdėti 1 kiaušinį ir 1-2 šaukštus miltų. Biskvitelių saldumas priklauso nuo kepimui panaudotų dribsnių sudėties. Jeigu naudojame nesaldžius dribsnius, ruošdami įdedame 1-2 šaukštus rudojo cukraus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!