25 rezultatų ieškant "juosteles"

Vištienos ir baklažanų suktinukai

Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelį ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pabarstykite druska ir palikite 5 min.Baklažanų juosteles apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Vištienos krūtin..

Recepto vertinimas: 0

Kalkutiena šventiškai

Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuvalykite melioną, išrinkite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nuplaukite baziliką, nusausinkite servetėle ir labai smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sumaišykite dideliame duben..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų uogienė moliūge

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių bulvių salotos su pelėsiniu sūriu

Pupeles gerai nuplauti, nupjauti galus ir isvirti silpnai sudytame vandenyje. Pupeles isgriebti ir atvesinti. Paprika supjaustyti siauromis juostelemis ir suberti ant pupeliu. Alyvas ir kaparelius taip pat sudeti ant salotu. Salotas pasudyti, papipirinti, pabarstyti raudoneliu, apslakstyti aliejumi...

Recepto vertinimas: 4

Trapūs žagarėliai

Sviestą, cukrų ir druską gerai išsukti. Sukant po vieną įmušti kiaušinius, suberti vitrinos žievelę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska, supilti romą. Tešlą gerai išminkyti. Iškočioti ploną 20x50 cm dydžio lakštą. Peiliu supjaustyti 2,5 pločio ir 10 cm ilgio ju..

Recepto vertinimas: 1

Salotos su kriauše ir sūriu

Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklides. Išilgai supjaustykite nestoromis juostelėmis, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudėkite į skardą ir apie 5 minutes kepkite labai karštoje orkaitėje. Atvėsinkite.Sūrio juosteles (iš tokio kiekio išeis 6), kepkite orkaitėje..

Recepto vertinimas: 0

Juostelės

Į miltus sudėti grietinę, kiaušinius, aguonas, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti, gerai išmušti, leisti 2 valandas pastovėti šaltoje patalpoje. Po to plonai iškočioti ir pjaustyti karpytu peiliu 15 cm ilgio ir 2 crn pločio rėželiais. Juos dėti į verdančius tauk..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su lašiša

Užvirinkite puode vandenį, į jį panardinkite pomidorus, po to juos atvėsinkite saltame vandenyje ir nulupkite. Pomidorus perpjaukite per pusę, minkstimą sutrinkite. Rūkytą lasisą supjaustykite siauromis juostelėmis. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Smulkiai supjaustykite aly..

Recepto vertinimas: 2

Traškūs agurkai

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su..

Recepto vertinimas: 0

Apkepti topinambai su šonine

Orkaitę įkaitiname iki 225 °C temperatūros. Topinambus nuplauname, perpjauname išilgai pusiau (lupti nebūtina), dedame į kepimo indą, uždedame šoninės juosteles, užpilame grietinėle, kad apsemtų. Apibarstome maltais pipirais, pasūdome, užberiame pusę parmezano kiekio, išmaišome,..

Recepto vertinimas: 4

Profitroliai su ananasų įdarų

1. Vandenį pasūdome, įdedame į jį sviestą ir užverdame. Nukaičiame, suberiame miltus ir sukame į vieną pusę, kol tešla sulimpa ir pradeda gražiai atsiskirti nuo kraštų. Po vieną įmušame kiaušinius. 2. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį. Į skardelę, išklotą pergam..

Recepto vertinimas: 0

Midijos, keptos su sidru

Midijas nuvalome ir nuplauname šalto vandens srove. Išmetame visas, kurių kriauklytės yra sulūžusios ar nevisiškai užsidariusios. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Bekono juosteles supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame midijas į 4 dvigubos folijos 2..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarst..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitas jogurte

Jogurtą sumaišome su išbrinkinta želatina ir palaukiame kol pradės stingti. Tada skardelę patepame aliejumi, dedame želė širdutes ( galima ir persikus). Ant širdučių pilame pradedantį stingti jogurtą, šonus apdedame persikų gabalėliais, ant jogurto dedame biskvito juosteles, užpi..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis vyniotinis (Ramunės)

Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate. Kiaulių ausis verdame 20 min. Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais. Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržoves. &..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su kriauše ir sūriu

Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklides. Išilgai supjaustykite nestoromis juostelėmis, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudėkite į skardą ir apie 5 minutes kepkite labai karštoje orkaitėje. Atvėsinkite. Sūrio juosteles (iš tokio kiekio išeis 6), kepkite orkaitė..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos su virta jautiena

Jautieną supjaustome 0,5 cm juostelėmis. Kriaušes supjaustome į 8 dalis, išimame sėklytes. Alyvuoges supjaustome griežinėliais. Jei vynuogės didelės, perpjauname jas pusiau. Šioms salotoms reikia keturių lėkščių. Jas išklojame salotų lapais. Ant viršaus paeiliui dedame produ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos išpjova su obuoliais (Ramunės) (foto)

Kiaulieną supjaustykite skersai raumens skaidulų maždaug 2 cm pločio riekelėmis, sumaišykite su sojos padažu ir palikite kokiai valandai. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Miltus dubenėlyje sumaišykite su druska. Aliejų įkaitinkite k..

Recepto vertinimas: 0

Žaliųjų citrinų sriuba (Sopa de lima)

Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Eklerai su kavos įdaru

Tešlai 250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis te..

Recepto vertinimas: 1

SALOTOS SU KRIAUŠE IR SŪRIU

Krause nulupkite, perpjaukite per puse, isimkite seklides. Isilgai supjaustykite nestoromis juostelemis, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudekite i skarda ir apie 5 minutes kepkite labai karstoje orkaiteje. Atvesinkite.Surio juosteles (is tokio kiekio iseis 6), kepkite orkaiteje apie 3 minutes. At..

Recepto vertinimas: 0

KRUASANAI SU CINAMONU

Sumaisyti miltus, mieles, cukru, pieno miltelius, kiausiniu miltelius, druska ir vandeni. Uzminkyti tesla ir duoti pastoveti silumoje kol pakils. Kai pakils dar karta ismaisyti ir palaikyti kol pakils. Margarina smulkiai supjaustyti ir kai tesla jau antra karta pakils imaisyti, turi gautis vientisa ..

Recepto vertinimas: 3

MIGDOLŲ SAUSAINIAI

Atskirti kiausiniu baltymus ir trynius. Labai plonytes imbiero juosteles atpjauti papuosimui. Likusi imbiera sukapoti labai mazais gabaleliais. Kiausinio baltymus gerai isplakti, i juos atsargiai iberti pro sieteli persijota cukraus pudra. Po truputi vis imaisyti kitus ingredientus. 2 sauksteliais t..

Recepto vertinimas: 0

BAKLAŽANŲ UŽKANDA

Baklazanus supjaustome isilgai juostelemis ir pabarstome druska. Palaikome 15 min, kad pradingtu aitrumas. Nupilame susidariusi skysti, patepame baklazano juosteles aliejumi ir kepame, kol suminkstes. Cesnaka, paprika, petrazoles labai smulkiai supjaustome. Sojos padazo ipilame labai nedaug, nes bak..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juosteles