Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Ingridientai:
1,5 kg avienos.

Marinatui:
citrina,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
30 g brendžio,
50 g sauso raudonojo vyno,
druskos,
pipirų.

Padažui:
didelis granatas,
150 g sauso raudonojo vyno,
česnako skiltelė,
granatų ekstrakto.
Gaminimas
Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles.

Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu.

Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišome su grūstu česnaku, vynu ir brendžiu. Pagardiname pipirais, pasūdome. Šiame marinate marinuojame mėsą 2 - 3 valandas.

Paruošiame padažą. Granato grūdelius sudedame į puodą, supilame raudonąjį vyną, užviriname ir 2 - 3 minutes paverdame. Perkošiame. Įmaišome granatų ekstraktą, grūstą česnaką.

Mėsą kepame ant grilio grotelių 15 minučių. Tiekiame su padažu, bulvių ar ryžių garnyru.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!