20 rezultatų ieškant "juoda duona"

Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona

Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų mušami kiaušiniai. Kiaušinienė pasūdoma ir kepama, kol iškeps kiaušiniai. Skanaus! Šaltinis: baltasispyragas.lt ..

Recepto vertinimas: 5

Teisiog salotos

isvirti pupeles, bet ne pervirti, supjaustyti duona kubeliais ir apkepinti aliejuje, cesnaka supjaustyti, geriausia sutarkuoti trintuve ir viska ismaisyti su majonezu..druskos pagal skoni ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Menkių kepenėlių užkanda

Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. Labai skanus ..

Recepto vertinimas: 4

Žydiškos silkių salotos

Virtas buves nulupame, po truputį nupjauname virsų ir apačią. Arbatiniu saukstu isskopiame buvės vidų. Silkę ir svogūną susmulkiname ir sumaisome su grietine, majonezu bei citrnos sultimis. Siuo įdaru užpildome isskobtas buves. Buves valgome saltas. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 1

Vyšnios su juoda duona

1. Duoną susmulkiname ir sumalame. 2. Duonos trupinius sumaišome su puse kiekio medaus, likeriu ir cinamonu. 3. Vyšnias nuplauname, nuvarviname, apdžioviname, išimame kauliukus. Minkštimą sumaišome su cukrumi. 4. Grietinėlę išplakame su likusiu medumi. 5. Į desertines t..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė su duona ir česnaku

Į vandenį sudedamos bulvės, susmulkintas svogūnas, lauro lapas, įberiama druskos ir verdama. Išvirusios bulvės išgriebiamos, sumaigomos, suberiami miltai, sumaišoma, ir tyrė supilama į vandenį, kuriame virė bulvės, Juoda duona supjaustoma maždaug 3x3 cm kubiukais, apkepinama riebalu..

Recepto vertinimas: 0

Duonos sriuba

Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis ir verdamos pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išgriebiamos, pertrinamos pro sietelį ir sukrečramos į nuovirą. Keptuvėje riebaluose paskrudinama kubeliais supjaustyta juoda duona kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu ir supilama į sriubą. ..

Recepto vertinimas: 4

Šatrijos raganų kepsnys

Mėsa supjaustoma gabaliukais, subadoma smailiu iešmu, sudedama į molinį puodą, apibarstoma prieskoniais, kadagio uogomis, užpilama burokėlių rūgštimi, paslegiama ir palaikoma pusę paros. Išimti iš rūgšties mėsos gabaliukai susmeigiami ant plonų su žieve alksnio šakelių ir kepam..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena su žirniais

Supjaustyti nedideli veršienos gabaliukai įtrinami druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Pakepinti svieste miltai atskiedžiami sultiniu, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių, sudedama pakepinta veršiena, žirniai ir troškinama, kol suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Apkepta aviena su kopūstais

Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos sudedami troškinti kopūstai (gali būti ir nerauginti, tik patroškinti su riebalais ir svogūnais), kepama vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje apie 1/2 val. Pat..

Recepto vertinimas: 2

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Kiulkina

Kanapės nuplaunamos, gerai išdžiovinamos ir sugrūdamos. Bulvės išverdamos su lupenomis, nulupamos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Juoda duona supjaustoma tokiais pat kubeliais kaip ir bulvės. Viskas sumaišoma, įberiama pagal skonį druskos. Valgoma su silke, įvairiais žuvies pati..

Recepto vertinimas: 0

Riebioji košė

Persijoti miltai išplakami su grietine ir šaukštu sukrečiami į verdantį pasūdytą pieną. Verdama ant mažos ugnies ir visą laiką maišoma. Išverda per 7—10 min. Išvirusi košė sukrečiama į dubenį. Paviršiuje atsiranda gryno sviesto sluoksnelis. Valgoma su juoda duona. Se..

Recepto vertinimas: 0

Porų salotos

Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištraukti, atvėsinti. Obuolius ir agurką stambiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, įberti druskos, cukraus, išmaišyti su majonezu arba grietine. Salot..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su gelsve

Visus žalumynus supjaustyti kuo smulkiau. Kiaušinius išplakti mikseriu beriant žalumynus, pilant pieno, pagardinant muskato riešutu. Keptuvę ištepti sviestu, supilti plaktą masę. Kepti nuolat maišant medine mentele. Valgyti su žaliomis gaiviomis salotomis arba su juoda duona. ..

Recepto vertinimas: 0

AŠTRUS ČILI

Smulkiai supjaustyti svoguna ir ciles pipirus (Pastaba. Kruopsciai isvalyti seklas, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karstu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelemis. Jautienos farsa kartu su svogunu kepinti ant aliejaus gilioje keptuveje apie 5 min. iki paruduos. Supilti..

Recepto vertinimas: 4

SALIERŲ SALOTOS

Salierai isverdami pasudytame vandenyje, nulupami, supjaustomi siaudeliais ir apslakstomi citrinos sultimis, kad nepatamsetu. Obuoliai nulupami ir, supjaustyti kaip salierai, 3-5 min. palaikomi citrinos rugstimi parugstintame vandenyje. Paskui kaiurasamciu isgriebiami ir sudedami ant salieru, suberi..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių salotos

Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais, agurkelius - panasaus dydzio griezineliais, kiausinius sukapoti. Viska sumaisyti su majonezu, keliais sauktais garstyciu ir prieskoniais. Palaikyti maziausiai valanda, kad bulves prisigertu padazo. Tai puikus garnyras prie mesos ir zuvies. Skanu valgyti ir k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juoda duona