17 rezultatų ieškant "galvas"

Upėtakių sriuba

Išskrostas žuvis ir galvas nuplauti, atskirti filė. Svogūnėli, žaliąją poro dalį, salierą ir petražoles supjaustyti mažais gabaliukais. Žuvų galvas pakepinti prikaistuvyje su 1 šaukštu sviesto. Suversti daržovių gabaliukus, supilti 11/4 l vandens ir 20 minučių virti ant vidutin..

Recepto vertinimas: 4

Suomiška žuvienė

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ..

Recepto vertinimas: 4

Aliejuje kepta plekšnė

Žuvis nuvalome, išimame vidurius, nupjaustome galvas, gerai išplauname, pasūdome ir sudedame į indą.Po to užpilame jas pienu ir palaikome 1 val.Tuomet išimame žuvis iš pieno, pavoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 3

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Upėtakis, keptas su česnaku

Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite file. Ištrinkite jas grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvą (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibar..

Recepto vertinimas: 0

Kefalės vynuogių lapuose

Žuvis išskrodžiame, palikdami galvas, išvalome, nuplauname ir nusausiname. Apibarstome druska, žuvies prieskoniais, apšlakstome citrinų sultimis. Vynuogių lapus nuplauname ir nusausiname. Patepame alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Žuvis suvyniojame į vynuogių ..

Recepto vertinimas: 0

Žirneliai prancūziškai

Nuvalytas svogūnų galvas patroškinti pusėje sviesto, įpilti truputį vandens. Tuomet suberti žirnelius ir troškinti dar 10 minučių. Supilti miltus ir atsargiai viską išmaišyti. Pabaigoje pridėti druskos, cukraus ir dar truputį pakaitinti ant silpnos ugnies. Apibarstyti petražolėmis..

Recepto vertinimas: 0

Keptos kiaulių kojos

Kiaulių kojas nuplauti ir išmušti. Užpilti 4 stiklinėmis sultinio, pridėti druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelį, 4-5 svogūnų galvas su įbestais į jas gvazdikėliais ir virti. Kai mėsa suminkštės, ištraukti kaulus, o kojų mėsą išskleisti, išvolioti džiūvėsiuose ir apkepin..

Recepto vertinimas: 4

Burgundiškoji jautiena su grybais

Supjaustytą nedideliais gabaliukais mėsą apkepinti kiaulių taukuose (tam naudoti puodą su storu dugnu), tuomet įdėti svogūnų galvas (jei smulkios - nepjaustyti, jei stambesnės - padalinti į keturias dalis). Kai jos suminkštės, įberti miltus. Kai šie pagels, įdėti sutrintą česnak..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Svogūnų galvas supjaustyti plonais žiedeliais ir truputį apkepinti. Tuomet paskaninti pipirais, įpilti mėsos sultinio ir 15 minučių pavirti. Aliejuje paskrudinti batono riekeles. Sriubą supilti į karščiui atsparias lėkštes, įdėti pakepintus batono griežinėlius, gausiai apibarstyt..

Recepto vertinimas: 0

Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė

Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes. Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentin..

Recepto vertinimas: 0

Ilgieji makaronai su jūros gėrybių padažu

Supjaustykite jūros gėrybes mažais gabalėliais, žnyples perskelkite pusiau. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite ant vidutiniškai karštos ugnies 5 minutes. Lakštinius virkite pusę ant pake..

Recepto vertinimas: 1

Belgiškai ruošti unguriai su žalumynais

Ungurius nulupkite, išvalykite, nupjaukite galvas, supjaustykite 4 cm gabaliukais. Paruoškite visus žalumynus, juos nuplaukite, gražiai supjaustykite. Puode pašildykite sviestą, jame pakepkiteungurių gabaliukus su supjaustytais česnakais. Maišant kepkite 5 minutes. Sudėkite žalumynu..

Recepto vertinimas: 2

GRYBAIS ĮDARYTA IR FOLIJOJE KEPTA SILKĖ

Sudytas silkes ismirkyti vandenyje, nupjauti galvas, isimti vidurius ir kaulus, neperskiriant zuvu pusiau. Kapotus grybus ir svogunus patroskinti svieste, ideti kapoto kiausinio, grietines ir sio idaro prikimsti silkes. Kiekviena silke atskirai suvynioti i folija arba pergamentini popieriu, sudeti i..

Recepto vertinimas: 5

UPĖTAKIS, KEPTAS SU ČESNAKU

Nupjove upetakiams galvas ir uodegas, ispjaukite file. Istrinkite jas grustu cesnaku, pasudykite ir apibarstykite maltais pipirais. Zuvis sudekite viena salia kitos i keptuva (su dangciu), istepta sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogunu ir kepkite. Gatava zuvi apibarstykite susmulkintais..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynu galvas isverdame 0,5 1 vandens apie 20 min. Po to jas isimame. ipilame dar tiek pat vandens ir sudedame supjaustytas bulves, svogunus, kukuruzus bei paprikas. Po 10 min. iberiame manu kruopu (del tirstumo), o zuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uzdengiame dangciu ir 1 min. dar palaikome..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynų galvas išvirti 0,5 l vandens apie 20 min. Po to jas išimti. įpilti dar tiek pat vandens ir sudeti supjaustytas bulves, svogūnus, kukurūzus bei paprikas. Po 10 min. įberti manų kruopų (dėl tirštumo), o žuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uždengti dangčiu ir 1 min. dar palai..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: galvas